Sotia senatorului Alexandru Cordos iese de dupa gratii. A fost plasata in arest la domiciliu

Sambata, 30 Mai 2015, ora 08:32
2737 citiri
Sotia senatorului Alexandru Cordos iese de dupa gratii. A fost plasata in arest la domiciliu

Mihaiela Cordos, sotia senatorului Alexandru Cordos, arestata in 24 aprilie pentru ca ar fi luat mita de la mai multe persoane pentru a le obtine locuri de munca facand trafic de influenta, a fost plasata in arest la domiciliu, prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

Instanta suprema a admis contestatia Mihaielei Cordos la decizia de prelungire a arestului preventiv in cazul sau. Decizia este definitiva, Mihaiela Cordos urmand sa fie cercetata in arest la domiciliu.

Sotia senatorului PSD Alexandru Cordos, arestata preventiv

Sotia senatorului Alexandru Cordos, Mihaiela Cordos, referent la Spitalul Judetean Cluj, a fost arestata in 24 aprilie, fiind acuzata de procurorii DNA de trafic de influenta in forma continuata.

Senatorul Alexandru Cordos, care s-a autosuspendat intre timp din PSD, sotia acestuia, Mihaiela Cordos, si fiica lor Andreea au fost pusi sub urmarire penala de procurorii DNA pentru fapte de coruptie.

Mihaiela Cordos, referent la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, este urmarita penal pentru trafic de influenta, in forma continuata (26 acte materiale), in timp ce sotul si fiica sa sunt acuzati de complicitate la trafic de influenta, in forma continuata.

Senatorul Cordos si-a trimis fiica, dupa perchezitii, sa ascunda o geanta cu acte - referat DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, incepand cu noiembrie 2014, Mihaiela Cordos a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse intre 1.000 si 10.000 lei, pentru ca, prin influenta pe care ea si sotul sau o aveau asupra persoanelor cu functii de conducere din Spitalul Clinic Judetean Cluj, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj si alte institutii publice sa obtina cumparatorilor de influenta posturi/locuri de munca cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

In perioada ianuarie - aprilie 2015, Mihaiela Cordos a fost sprijinita si de fiica sa, Andreea Alexandra Cordos, care stia ca mama sa primea foloase necuvenite pentru a-si trafica influenta pe langa diferite persoane din institutiile amintite, mai aratau procurorii.

Conform acestora, in 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordos a mers la locul de munca al unei persoane si i-a remis acesteia subiectele pentru proba orala a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical la Spitalul Clinic Judetean Cluj. In alte doua randuri, aceasta a inapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa ii primise pentru a-si trafica influenta pe langa membrii comisiilor de examinare de la Spitalul Clinic Judetean Cluj.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Monica Costin, spunea ca procurorii DNA au verificat modul de organizare a concursurilor de ocupare a unor posturi in cadrul institutiei si de intocmire a dosarelor de pensii si pentru persoanele cu handicap. Ea preciza ca procurorii au solicitat si documente de la Serviciul Resurse Umane al unitatii spitalicesti.

Mihaiela Cordos era angajata ca functionar, referent, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, de circa 20 de ani.

Surse din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj au declarat ca Mihaiela Cordos a facut parte de mai multe ori din comisii de organizare a unor concursuri de posturi organizate in cadrul unitatii medicale.

Eveniment Quarterly Report

Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Avertismentul ministrului de Finanțe privind noile măsuri fiscale: ”În orice clipă pot fi suspendate 75 de miliarde de euro”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat duminică, 24 septembrie, despre pachetul de măsuri fiscale, că nu a fost discutat în spaţiul public doar ca să se afle în treabă, ci este...
#sotie senator Cordos arest, #Mihaiela Cordos arest domiciliu , #senator