Propunerea USR pentru primăria Sectorului 5, fost concurent la „Vara ispitelor” și fost membru PNL timp de zece ani PORTRET

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 22:10
5370 citiri
Propunerea USR pentru primăria Sectorului 5, fost concurent la „Vara ispitelor” și fost membru PNL timp de zece ani PORTRET
Lansarea candidaturii lui Alexandru Dimitriu s-a făcut în prezența mai multor lideri USR FOTO Captură Video

USR a anunțat luni, 30 mai, că propunerea partidului pentru primăria Sectorului 5 este Alexandru Dimitriu, fost secretar de stat în Ministerul Justiției și fost concurent la emisiunea tabloid „Vara Ispitelor”.

Propunerea din partea USR vine în contextul în care fostul edil al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost condamnat definitiv la 4 ani de închisoare. ”Alexandru îşi doreşte ca administraţia locală să îndeplinească trei criterii majore, bun-simţ, empatie şi profesionalism. Avem cea mai bună ofertă de politici publice, cele mai bune politici de absorbţie a fondurilor europene. USR a făcut PNRR-ul pe care cei care sunt acum la putere nu sunt în stare să îl implementeze”, a declarat președintele interimar al USR Cătălin Drulă la prezentarea candidatului.

Alexandru Dimitriu, omul propus de USR, a fost secretar de stat în ministerul Justiției în perioada în care USR se afla la guvernare, iar în prezent este lider al grupului de consilieri locali USR Sector 5.

Totodată, conform CV-ului personal, Dimitriu a participat în trecut și la emisiunea de tip tabloid „Vara Ispitelor” de la Pro TV, unde a mers alături de prietena sa de la acea vreme, Cosmina Păsărin. Cuplul a devenit cunoscut atunci după ce Păsărin l-a înșelat pe omul propus de USR la Sectorul 5 cu fotomodelul Bogdan Vlădău, în fața camerelor de filmat. După această experiență, Dimitriu și-a finalizat studiile juridice iar în 2015 a luat diploma de doctorat cu calificativul „Summa Cum Laude”.

Dimitriu a fost în 2020 propunerea USR PLUS pentru Primăria Sectorului 5, însă, în urma negocierilor cu liberalii, candidatul alianței dintre liberali și USR a ajuns să fie Cristian Băcanu, care avea să piardă cursa în fața lui Piedone.

A fost zece ani membru PNL

Înainte de a se înscrie în partidul PLUS, în anul 2019, Dimitriu a fost timp de zece ani membru PNL, în perioada 2003-2013. „Membru fără nicio implicare, respectiv fără a fi candidat intern sau extern pentru vreo funcție”, notează Dimitriu în CV.

Numele lui Dimitriu mai iese în evidență și prin faptul că este avocat partener la casa de avocatură „Piperea și Asociații”, al cărui patron a fost unul dintre cei mai mari critici ai guvernării liberale.

Mai mult, Alexandru Dimitriu a fost unul dintre avocații care au reprezentat pe plan local interesele fraților Ioan și Viorel Micula, cei care au obținut în urma unui proces internațional 912,5 milioane lei de la statul român, bani plătiți de Ministerul Finanțelor în mandatul de ministru al lui Florin Cîțu, actualul premier al României, obligat de decizia arbitrală de la Washington, scrie NewsWeek.

Situația de la Sectorul 5

În prezent, primarul interimar al Sectorului 5 este Nicolaidis Mircea-Horațiu, care l-a înlocuit pe Cristian Popescu Piedone după ce acesta din urmă a primit pe 12 mai o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv.

Conform legii, mandatul lui Nicolaidis nu poate fi mai mare de șase luni, iar în acest moment prefectul Capitalei Toni Greblă, numit de PSD, este așteptat să facă o solicitare către Guvern pentru organizarea de alegeri anticipate în Sectorul 5 al Capitalei.

Cu toate astea, legea nu îi impune prefectului un termen ori o obligație asupra acestei solicitări, astfel că înlocuitorul lui Piedone mai poate rămâne în scaun, teoretic, încă cinci luni.

Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Scandal în Parlament. Ședința pentru candidații la Consiliul Concurenței, suspendată din lipsă de cvorum
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului a fost suspendată luni, 22 aprilie, înainte de votul asupra candidaţilor propuşi pentru Consiliul Concurenţei, din lipsa cvorumului, după ce...
#alexandru dimitriu, #USR, #primaria sectorului 5, #fost membru pnl traseist usr , #stiri USR