Despre Alexandru Lazar

Alexandru George Lazar este avocat si doctorand in domeniul institutiilor microfinanciare, microcreditare si responsabilitate sociala corporativa (RSC).

Parcurs Profesional

Din 15 septembrie 2015 va fi Partner Lawyer/Socio (unul dintre cei trei parteneri) in cadrul firmei de avocatura IntLaw, cu sediul in Barcelona (Spania).

Din martie 2009 si pana in septembrie 2013 a fost Associate Senior Lawyer la biroul international de avocatura Baker & McKenzie de unde a plecat pentru a se incorpora unui nou proiect in cadrul prestigiosului birou spaniol de avocatura Ramon y Cajal Abogados, ca Senior Lawyer, unde a intemeiat departamentul de Corporate Compliance in cadul sediului din Barcelona.

A fost fondator al departamentului de Consultanta Juridica LSRS si Director de Consultanta Juridica LSRS pana in vara anului 2013, functie pro bono.

Este membru al grupului de lucru de modificări legislative in materie de execuții ipotecare din cadrul comisiei legislative al Baroului din Barcelona (ICAB). De asemenea este membru activ al fundatiei CAESAR.

Publicatii si Distinctii

A publicat articole in reviste de specialitate din Romania ("Revista de Drept Comercial") si din Spania (Revista Iuris, Aranzadi, Cuadernos de la Catedra Garrigues, Mond Juridic ICAB, blogul "Hay Derecho").

Este Co-autor al manualului de Drept Internațional "International Joint Ventures", Dir. Dennis Campbell (Director Center for International Legal Studies (CILS) Salzburg Austria).

Participa, in prezent, la redactarea a unei carti juridice la nivel national (Spania). Coordoneaza traducerea Codului Civil Roman in limba spaniola.

In mai 2010, la Editia II a Premiul in Avocatie Internationala ISDE-IABA (Inter-American Bar Association), a primit premiul I la categoria Drept Fiscal, fiind cel mai tanar premiat (25 de ani).

La Editia IV a Premiul in Avocatie Internationala ISDE-IABA (Inter-American Bar Association), a fost printre cei trei finalisti la categoria Drept International Privat. In 2014 la Editia VI a Premiul in Avocatie Internationala ISDE a primit premiul I la categoria Drept International Privat.

Parcurs Academic

Este avocat licentiat în Drept la Universitatea Granada Spania, Magna cum laude in 13 domenii.

Master în Avocație Internațională in cadrul ISDE Barcelona, Magna cum laude.

Master in Drept International, Comert Exterior si Relatii Internationale in cadrul ISDE Barcelona (2011-2012).

Master in Investigație/Cercetare in Stiințe Juridice (2011-2012 teza de sfârșit de Master a fost sustinuta in mai 2014).

In prezent este doctorand in programul de Doctorat in Fundamentele Dreptului Economic si al Companiilor in cadrul ESADE Barcelona (Doctorat interunivesitar organizat de către Universidad Ramon Llull, Universidad de Deusto y Universidad Pontificia Comillas).

Este de asemenea membru al grupului Interuniverasitar UNIJÉS de cercetare in Drept "Instituciones microfinancieras: régimen y gobierno eficiente".

Participa ca speaker la seminarii universitare si este profesor in cadrul cursurilor de formare organizate de către Baroul din Barcelona (ICAB) pentru avocații Baroului.

Alexandru Lazar
Alexandru Lazar

Cariera:  avocat si doctorand

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Alexandru Lazar, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.
Citeste despre: