Alexandru Mazăre s-a predat. Fratele fostului primar al Constanței a fost dat în urmărire după ce nu a fost găsit acasă

Marti, 10 Mai 2022, ora 19:10
6116 citiri
Alexandru Mazăre s-a predat. Fratele fostului primar al Constanței a fost dat în urmărire după ce nu a fost găsit acasă
Alexandru și Radu Mazăre FOTO ziuadeconstanta.ro

UPDATE 19:10 Alexandru Mazăre s-a predat marți seară, 10 mai, la arestul Poliției Capitalei.

Fratele fostului primar al Constanței Radu Mazăre va fi dus la Penitenciarul Rahova pentru a-și ispăși pedeapsa de trei ani închisoare.

”Astăzi, 10 mai 2022, având în vedere sentința definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, un bărbat de 50 de ani, din județul Constanța, s-a prezentat la sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul Investigații Criminale.

După îndeplinirea formalităților necesare, acesta a fost condus la penitenciar în vederea incarcerării”, au transmis autoritățile.

Știrea inițială:

Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre şi fost deputat PSD, a fost condamnat definitiv, marţi, 10 mai, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani închisoare cu executare într-un dosar de corupţie legat de construirea de locuinţe sociale în campusul "Henri Coandă" din Constanţa.

Polițiștii l-au căutat pe acesta la domiciliu, însă nu a putut fi găsit la adresă.

Marți, 10 mai, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Biroul Urmăriri au desfășurat activități privind punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei de 3 ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații informează Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.

Acesta nu a fost identificat la adresa de domiciliu, fiind efectuate verificări la reședințele și locurile în care bărbatul s-ar putea afla.

Conform sursei citate, bărbatul a fost dat în urmărire națională.

Alexandru Mazăre este căutat de oamenii legii și în localitatea Valu lui Traian, acolo unde locuiesc socrii acestuia, dar și la proprietățile familiei.

Surse din cadrul IPJ Constanța au declarat pentru Ziua de Constanța că Alexandru Mazăre va fi escortat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce va fi găsit.

Iniţial, la instanţa de fond, Alexandru Mazăre fusese achitat pentru complicitate la luare de mită, având de plătit doar o amendă penală de 5.000 lei pentru fals în declaraţiile de avere, însă un complet de cinci judecători de la ICCJ a admis apelul DNA şi a decis ca fostul parlamentar să primească trei ani de închisoare cu executare, fiind menţinută şi amenda penală.

De asemenea, magistraţii au dispus confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro, primiţi ca mită, el având de plătit şi cheltuieli judiciare de 10.000 lei.

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, și omul de afaceri Avraham Morgenstern au scăpat de închisoare deoarece a intervenit prescripția în dosarul în care erau judecați pentru dare, respectiv luare de mită privind licitația pentru construirea cartierului de locuințe sociale ”Henri Coandă”.

Decizia pronunțată marți, 10 mai, de Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă.

Eveniment Quarterly Report

Peste o tonă și jumătate de brânză de Sibiu a fost confiscată în urma unui control pe autostrada A1
Peste o tonă și jumătate de brânză de Sibiu a fost confiscată în urma unui control pe autostrada A1
Peste o tonă şi jumătate de brânză de Sibiu a fost confiscată în urma unui control pe autostrada A1 şi va fi distrusă, din cauză că nu avea acte care să dovedească unde a fost produsă...
Hainele și telefonul artistei DJ Lalla, găsite la două zile de la tragedie
Hainele și telefonul artistei DJ Lalla, găsite la două zile de la tragedie
Telefonul și hainele lui Dj Lalla au fost găsite la două zile după descoperirea cadavrul ei, chiar în dreptul apartamentului unde a stat. Sâmbătă dimineață, o persoană care se afla...
#Alexandru Mazare, #frate, #Radu Mazare, #condamnare inchisoare, #politie, #domiciliu , #inchisoare
Comentarii