Despre Alexandru Nazare

Alexandru Nazare s-a nascut la 25 Iunie 1980

Studii:

- diploma de Bacalaureat a obtinut-o la Colegiul National Alexandru-Ioan Cuza din Focsani, in 1999.

- in 2005 a obtinut licenta la Stiinte Politice la SNSPA, in Bucuresti

- in perioada 2002 - 2004 a absolvit European College of Liberal Arts- Berlin

- in CV-ul sau oficial, la rubrica "competente de utilizare a calculatorului", Alexandru Nazare scrie, printre altele, ca stie sa editeze filme.

Activitatea profesionala

- din noiembrie 2010 a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, ulterior ministru al Transporturilor pana la 27 aprilie 2012, atunci cand guvernul Mihai Razvan Ungureanu a cazut, in urma unei motiuni de cenzura.

- din octombrie 2009 pana in aprilie 2010 a fost subsecretar de stat in Departamentul de Afaceri Europene.

- din august 2009 pana in octombrie 2009 a fost consilier parlamentar la Cabinetul de europarlamentar al lui Theodor Stolojan.

- in perioada septembrie 2007 - februarie 2008 a fost consilier la Delegatia PDL la Grupului Partidului Popular European.

- intre septembrie 2005 si septembrie 2007, a fost consilier al ministrului, in cadrul Ministerului Integrarii Europene

Activitate politica

- este prim-vicepresedinte al organizatiei de Tineret a PDL.

- din decembrie 2008 pana in iulie 2009 a fost europarlamentar. A candidat la alegerile europarlamentare din 7 iunie 2009 din partea PD-L, pe locul 14 pe lista, dar nu s-a calificat pentru un loc in Parlamentul European.

Averea

Conform declaraţiei de avere depusă în vara lui 2011, Nazare avea în conturi o sumă totală de aproximativ 43.000 de euro. Acesta nu are locuinţe, terenuri sau autoturisme.

Ce scrie presa

Nazare a fost, timp de doi ani, mana dreapta a Ancai Boagiu in Ministerul Integrarii Europene, interfata ei in relatia cu presa, omul care a insotit-o permanent in turneul de lobby al ministrului in care incerca sa convinga capitalele statelor membre sa ratifice Tratatul de Aderare a Romaniei la UE.

Ce spun altii despre el

"Il cunosc foarte bine pentru ca mi-a fost student la SNSPA a facut stiinte politice. A fost unul din studentii merituosi, din cate stiu a venit campion la filosofie. stiu ca este un tanar capabil care a lucrat la Ministerul Integrarii Europene", a afirmat Cristian Parvulescu, presedinte Pro Democratia.

Ce spune el despre el

"Prietenii imi spun Nazare, Alexandru Nazare. Nascut la 25 iunie 1980, in Onesti, ai putea sa crezi ca sunt inca un rac ce populeaza planeta. Ei bine, asa gandeai inainte sa ma cunosti… Zodiacul aztec ma plaseaza sub semnul Cutitului, o persoana foarte hotarata in tot ce intreprinde, cu o vointa puternica – asta spun astrele, nu eu.

Ma atrage dinamismul vietii, dinamism pe care imi place sa il caut in tot ceea ce ma inconjoara, inclusiv in aparent plictisitoarele ore de fizica atomica, de pe vremea adolescentei, cand am urmat Colegiul National Alexandru-Ioan Cuza din Focsani. Politica este pentru mine o pasiune care creeaza dependenta, iar conectarea la realitatea inconjuratoare constituie o necesitate".

Link-uri utile:

Alexandru Nazare
Alexandru Nazare

Data nasterii: 25.06.1980

Cariera:  secretar de stat in Ministerul Transporturilor

Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Alexandru Nazare, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.
Citeste despre: