Ministrul Transporturilor a cerut lucru 7 zile din 7 la autostrada Deva Orastie

Duminica, 25 Martie 2012, ora 19:19
2570 citiri
Ministrul Transporturilor a cerut lucru 7 zile din 7 la autostrada Deva Orastie
Foto:Ziare.com/Marius Mitrache

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare s-a declarat multumit de lucrarile din Hunedoara de pe autostrada Deva - Orastie.

Alexandru Nazare a fost, duminica, in prima sa vizita in aceasta calitate in judetul Hunedoara, ocazie cu care a inspectat santierul autostrazii Deva - Orastie.

Prima oprire a avut loc la km 19 + 500, langa podul de la intrarea in localitatea Uroi.

Ministrul a spus ca autostrada este in grafic si ca spera sa o dea in functiune in toamna.

"Lucrarile la acest tronson sunt in grafic. Respectiv, tronsonul este finalizat in proportie de 60% la partea de umplutura, 40% la poduri si 60% la podete. Volumul umpluturii pe acest tronson este cel mai mare de pe traseul Nadlac-Sibiu, respectiv 6,3 mil. mc de umplutura.

Dorim ca in octombrie sa putem deschide circulatia pe acest tronson in conditii de siguranta. Pentru a atinge acest obiectiv va trebui sa se lucreze in trei schimburi, 7 zile din sapte.

Le-am atras atentia inca o data constructorilor asupra termenului de octombrie 2012. Am facut eforturi anul trecut pentru a extinde memorandumul ISPA pentru aceasta lucrare si, dat fiind faptul ca la sfarsitul anului el expira, vor trebui sa se concentreze ca in octombrie sa putem deschide circulatia pe toti cei 32 km ai tronsonului Deva - Orastie. Voi fi cu ochii pe ei. Va fi o premiera pentru o lucrare ISPA.", a spus Alexandru Nazare.

Prezent la intalnire, presedintele PDL Hunedoara, Dorin Gligor, a declarat ca lucrarile ar putea fi gata chiar inainte de termenul stabilit.

"Vizita domnului ministru Alexandru Nazare si interesul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru realizarea acestui tronson de autostrada sunt evidente. Pe mine ma bucura ritmul in care se lucreaza astazi la tronsonul Deva - Orastie. Exista premisele finalizarii inainte de termenul prevazut in contract, in beneficiul tuturor si trebuie sa ne obisnuim cu acest mod de lucru intr-o economie reala, cand contractele se deruleaza intre parteneri seriosi.

Noi de ocupam de investitii serioase, care sa genereze pentru acest judet perspective durabile de progres, chiar si in conditii de criza. Putem spune ca Deva si judetul Hunedoara vor fi, astfel, conectate la Europa.", a spus Gligor.

Antreprenorul tronsonului de autostrada Deva - Orastie este un consortiu format din STRABAG AG, STRABAG S.R.L. si STRACO GRUP S.R.L. Tronsonul inseamna 6,3 mil. mc de umplutura, 21 de poduri si podete si 520 mii tone de asfalt si va avea o lungime de 32, 8 kilometri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#ministru Nazare Deva Orastie, #ministrul Transporturilor autostrada Arad , #ministru Transporturi
Comentarii