Nazare: 900 milioane de euro, bani europeni, pentru reabilitarea cailor ferate

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 21:41
1410 citiri
Nazare: 900 milioane de euro, bani europeni, pentru reabilitarea cailor ferate

Ministrul Transporturilor, Alexandru Nazare, a anuntat, vineri, ca Uniunea Europeana va aproba, in perioada urmatoare, fonduri de 900 de milioane de euro pentru reabilitarea a 110 kilometri de cale ferata din Romania.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, Alexandru Nazare s-a intalnit, vineri, la Bruxelles, cu comisarul european responsabil cu politica regionala, Johannes Hahn.

"Am primit vestea buna ca in urmatoarele saptamani vom primi de la Comisia Europeana aprobarea pe alte doua proiecte majore, de data aceasta proiecte care privesc reabilitarea caii ferate.

Sunt doua proiecte, Frontiera - km 614 si Simeria - Coslariu, in valoare de peste 900 milioane de euro, pentru reabilitarea a 110 km de cale ferata. Odata cu aprobarea acestor proiecte, vom putea face deja rambursari pentru ca avem contractele semnate sau in faza finala de licitatie", a anuntat Alexandru Nazare.

Ministrul Transporturilor i-a prezentat lui Johannes Hahn situatia privind efectele negative asupra economiei romanesti generate de caderile masive de zapada din ultimele saptamani, Nazare avansand ca solutie utilizarea fondurilor aferente Programului Operational Sectorial - Transporturi pentru achizitia de echipamente si materiale care sa previna repetarea situatiei din ultimele doua saptamani, dar care sa poata fi folosite si in interventiile de deszapezire pe toate modurile de transport.

"Am evaluat impreuna cu domnul comisar Hahn posibilitatea utilizarii fondurilor din POS - T alocate axei prioritare pentru siguranta traficului in vederea dotarii cu echipamente pentru deszapezirea retelei nationale de drumuri nationale si autostrazi si a liniilor de cale ferata", a incheiat Nazare.

A.I.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Alexandru Nazare, #Nazare reabilitare cai ferate, #fonduri UE cai ferate , #ministru Transporturi