Un ministru din Guvernul Dancila ironizeaza Finlanda ramasa fara guvern: Romania poate ramane la sefia UE si in locul lor

Vineri, 08 Martie 2019, ora 14:50
7508 citiri
Un ministru din Guvernul Dancila ironizeaza Finlanda ramasa fara guvern: Romania poate ramane la sefia UE si in locul lor
Foto: Arhiva Facebook/ Alexandru Petrescu

Ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, sustine ca Romania este pregatita sa mai conduca inca 6 luni Consiliul UE, in contextul in care guvernul Finlandei si-a prezentat vineri demisia, iar aceasta tara ar urma sa preia presedintia UE de la noi la 1 iulie 2019.

Intr-o postare pe contul personal de Facebook, Petrescu evoca bilantul triumfalist facut azi de premierul Viorica Dancila, la doua luni de cand Romania a preluat presedintia UE.

Vezi si - Dancila se lauda ca a facut pentru UE in 2 luni cat altii n-au facut in 6: In ciuda atacurilor, romanii au de ce se mandri

"In contextul bilantului celor doua luni de succes al Presedintiei Romane la Consiliul UE as putea sa afirm ca Romania, daca e nevoie, este pregatita sa-si prelungeasca perioada mandatului si pentru a doua parte a anului 2019, in conditiile in care presedintele Finlandei a acceptat azi demisia guvernului Sipila", a scris pe Facebook Alexandru Petrescu.

Ministrul aminteste si de momentul in care Finlanda, cu doua luni inainte ca Romania sa preia presedintia Consiliului UE, s-a oferit sa ne ia locul, daca e necesar.

Iata aici detalii - Finlanda e gata sa ne ia locul la presedintia UE. La Helsinki se urgenteaza pregatirile. Reactia MAE si cifrele lui Dancila

"In noiembrie 2018, seful guvernului finlandez, sub o ploaie de informatii false si neverificate despre nivelul de pregatire al Romaniei privind preluarea presedintiei Consiliului UE, isi arata preocuparea oferindu-se sa preia presedintia in locul Romaniei.

Este acum natural si firesc sa resimt aceeasi preocupare si sa manifest aceeasi ingrijorare pentru ca bunele rezultate obtinute de Romania la Presedintia Consiliului UE de pana acum, subsumate intregului efort european, sa continue in acelasi ritm pana la sfarsitul anului 2019", a conchis ministrul.

Citeste si Guvernul Finlandei demisioneaza dupa esecul reformei in domeniul sanatatii

A.D.

#presedintie Romania Cons UE , #ministrul Comunicatiilor