Alexandru Rafila a promis un grup de lucru pentru noua lege a salarizării după întâlnirea cu sindicaliștii Sanitas

Vineri, 10 Februarie 2023, ora 18:28
2559 citiri
Alexandru Rafila a promis un grup de lucru pentru noua lege a salarizării după întâlnirea cu sindicaliștii Sanitas
Ministrul Sănătății Alexandru Rafila s-a întâlnit cu reprezentanții Sanitas după ce aceștia din urmă au avut mai multe proteste în Capitală FOTO Facebook / Alexandru Rafila

Sindicaliştii Sanitas s-au întâlnit vineri, 10 februarie, cu ministrul Sănătăţii şi au prezentat revendicările. Alexandru Rafila a promis că va constitui, până sâptămâna viitoare un grup de lucru pentru noua lege a salarizării.

De asemenea, ministrul s-a angajat să susţină în Guvern orice propunere care să ducă la creşterea veniturilor salariaţilor din Sănătate.

”Ca urmare a protestelor din perioada 6-8 februarie a.c., reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei SANITAS s-au întâlnit, astăzi 10 februarie 2023, cu dl. Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila – Ministrul Sănătăţii, însoţit de o echipă de tehnicieni din minister. Discuţiile s-au axat pe analiza revendicărilor SANITAS şi identificarea de soluţii pentru rezolvarea acestora”, a transmis, vineri, Sanitas, într-un comunicat de presă.

Potrivit sindicaliştilor, în ceea ce priveşte noua lege a salarizării personalului bugetar, Ministrul Sănătăţii s-a angajat să constituie, până săptămâna viitoare, un grup de lucru la nivelul ministerului, format din tehnicienii instituţiei şi reprezentanţii federaţiilor sindicale reprezentative în sistemul sanitar.

Grupul de lucru ar trebui să redacteze noua lege ţinând cont de principiile reiterate şi susţinute de Federaţia SANITAS:

Întregul parcurs de redactare şi aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali.

Niciun salariat din sănătate şi asistenţă socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării.

Legea va corecta inechităţile apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a legii 153/2017 şi va avea în vedere o reaşezare a ierarhiei în interiorul familiei ocupaţionale sănătate şi asistenţă socială, precum şi introducerea tuturor categoriilor de personal în aceeaşi anexă.

Noua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în aşa fel încât toţi salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri.

”În ceea ce priveşte revendicarea privind creşterea veniturilor tuturor salariaţilor, Ministrul Sănătăţii s-a angajat să susţină în Guvern orice soluţie care va avea ca finalitate creşterea veniturilor angajaţilor din Sănătate. Referitor la finanţarea unităţilor sanitare, ministrul Alexandru Rafila şi-a declarat preocuparea constantă şi sprijinul necondiţionat pentru asigurarea finanţării corecte şi suficiente a unităţilor sanitare, pentru întregul an, asigurându-ne că se vor găsi soluţii pentru continuarea optimă a activităţii în aceste unităţi”, au mai transmis sindicaliştii.

Sanitas a organizat, în perioada 6-8 februarie, ample acţiuni de protest în Capitală.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tudor Chirilă, atac dur la adresa Ministrului Sănătății, pe tema spitalului construit de Dăruiește Viață: ”Ați ales partea greșită a societății?”
Tudor Chirilă, atac dur la adresa Ministrului Sănătății, pe tema spitalului construit de Dăruiește Viață: ”Ați ales partea greșită a societății?”
Actorul Tudor Chirilă a lansat, luni, 15 aprilie, pe Facebook, un atac dur la adresa ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, despre care spune că este „partenerul fie și involuntar al...
Cofondatoarea "Dăruiește Viață" îl face mincinos pe Alexandru Rafila și acuză ministerul de: "Abuz, manipulare și bețe în roate"
Cofondatoarea "Dăruiește Viață" îl face mincinos pe Alexandru Rafila și acuză ministerul de: "Abuz, manipulare și bețe în roate"
Oana Gheorghiu răspunde ferm la declarațiile ministrului Rafila referitoare la proiectul spitalului Dăruieste Viata. Ministrul Sănătății a făcut mai multe declarații despre spitalul pentru...
#Alexandru Rafila, #ministrul sanatatii, #Sanitas, #sindicalisti sanatate, #lege salarizare , #Stiri Alexandru Rafila