Planurile ministrului Sănătății cu personalul medical angajat de urgență în timpul pandemiei

Sambata, 12 Februarie 2022, ora 15:04
5053 citiri
Planurile ministrului Sănătății cu personalul medical angajat de urgență în timpul pandemiei
Personalul medical angajat în timpul pandemiei ar putea fi angajat definitiv FOTO Spitalul Victor Babeș Timișoara

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că personalul medical, inclusiv cel din direcţiile de sănătate publică, care a fost angajat suplimentar pe perioada pandemiei, ar putea rămâne să lucreze în sistem, apreciind că este nevoie de specialişti în acest domeniu.

„Ne preocupă foarte mult acest aspect, atât la nivelul unităţilor medicale, cât şi la nivelul direcţiilor de sănătate publică. Mie mi se pare normal şi noi vom face, ca minister al Sănătăţii, toate demersurile necesare către Guvernul României şi către Parlamentul României încât să găsim o soluţie de continuitate pentru aceşti oameni, care au ajutat în mod efectiv, care au demonstrat că sunt profesionişti şi mi se pare o nedreptate ca raporturile lor de muncă să înceteze odată cu încetarea acestei pandemii.

Cred că avem nevoie de profesionişti în sănătate şi, cu atât mai mult, de cei care au dovedit prin ceea ce au făcut, timp de doi ani de zile, că pot să-şi facă cu foarte multă dedicaţie şi profesionalism meseria", a declarat Rafila, sâmbătă, cu ocazia recepţionării lucrărilor de reabilitare şi modernizare ale unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bistriţa.

Ministrul speră ca, odată cu încheierea pandemiei, autorităţile să se implice mai mult în asigurarea de servicii medicale care să fie cât mai apropiate de cetăţeni, menţionând că la reuniunea miniştrilor Sănătăţii din Uniunea Europeană s-a discutat despre cum vor fi integrate activităţile medicale în toate tipurile de activităţi economice şi sociale.

"Sper ca în curând să lăsăm în spate pandemia, să revenim la o viaţă normală, şi atunci atât noi, de la nivelul Ministerului Sănătăţii, cât şi autorităţile locale - sau poate mai ales autorităţile locale - ar trebui să dezvolte acest concept de asigurare a accesului la servicii de sănătate, fie că discutăm de asistenţa medicală primară, de asistenţa medicală ambulatorie sau de serviciile spitaliceşti.

Şi acestea trebuie să fie cât mai aproape de cetăţeni, să fie de bună calitate, să existe o politică de resurse umane (...). Integrarea activităţilor medicale în toate tipurile de activităţi economice şi sociale este extrem de importantă, o să fie viitorul în Uniunea Europeană", a precizat Alexandru Rafila.

Eveniment Quarterly Report

Noi posibile explicații privind cauzele Covid-ului de lungă durată: ”Mai multe organe suferă modificări”
Noi posibile explicații privind cauzele Covid-ului de lungă durată: ”Mai multe organe suferă modificări”
Două studii recente au furnizat posibile explicaţii pentru cauzele COVID-19 de lungă durată, un sindrom ale cărui mecanisme rămân încă învăluite în mister, unul dintre ele evocând...
18 copii diagnosticați cu COVID, într-o singură gardă, la Spitalul Grigore Alexandrescu: "Sunt de toate vârstele, cei mai mici au câteva luni"
18 copii diagnosticați cu COVID, într-o singură gardă, la Spitalul Grigore Alexandrescu: "Sunt de toate vârstele, cei mai mici au câteva luni"
Purtătorul de cuvânt al Spitalului ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, medicul Raluca Alexandru, a declarat că tot mai mulţi copii care ajung în urgenţă la unitatea sanitară sunt...
#Alexandru Rafila, #pandemie, #coronavirus, #covid, #medici , #Stiri Alexandru Rafila