Alexandru Rafila, despre cand vom putea reveni la o viata normala: "Putem sa avem o vara mai linistita daca reusim sa pastram ritmul de vaccinare"

Duminica, 28 Februarie 2021, ora 07:29
1549 citiri
Alexandru Rafila, despre cand vom putea reveni la o viata normala: "Putem sa avem o vara mai linistita daca reusim sa pastram ritmul de vaccinare"
Alexandru Rafila, deputat PSD si reprezentat al Romaniei al OMS/Foto: Edupedu.ro

Alexandru Rafila a declarat sambata, 27 februarie, ca Romania este, in prezent, intr-o competitie intre raspandirea bolii si viteza cu care se vaccineaza populatia, subliniind ca am pueta reveni la o viata normala spre sfarsitul lunii septembrie, cu conditia ca tara noastra sa reuseasca sa vaccineze circa 100.000 de persoane zilnic.

"Cu cat vaccinam mai rapid, scade intensitatea transmiterii. Lucrul acesta deja se observa in unele tari care au vaccinat multi cetateni sau o proportie mare de cetateni, Israel, Marea Britanie. Opinia mea este ca putem sa avem o vara ceva mai linistita daca reusim sa pastram ritmul de vaccinare si nu ma refer neaparat la numarul de doze care se administreaza acum. Important e sa putem sa administram pana la 100.000 de doze pe zi - asta este o tinta care trebuie atinsa ca sa putem spera la o imunizare intr-un interval rezonabil de timp a 70% macar din cetatenii tarii", a spus Alexandru Rafila, reprezentantul Romaniei la OMS, la Antena 3.

Acesta spera ca dozele de vaccin, care vor fi mai mari in urmatoarele 2 - 3 luni, trebuie dublat de dorinta oamenilor sa se vaccineze, care sa ramana pastrata.

Intrebat cand vor putea romanii sa revina la normal, dupa pandemie, prof. dr. Alexandru Rafila a spus ca scenariul cel mai optimist este spre sfarsitul lunii septembrie, daca nu apar alte mutatii.

"Cred ca scenariul cel mai optimist din punctul meu de vedere este spre sfarsitul lunii septembrie. Atunci am putea sa revenim la normal. Lucrul acesta nu poate fi certificat de nimeni si nu ma refer doar la succesul campaniei de vaccinare. Nu avem de unde sa stim daca apar tulpini modificate emergente care ar putea sa produca imbolnaviri la persoane care au fost deja vaccinate. Este un scenariu despre care sper din tot sufletul sa nu se intample dar trebuie sa te gandesti macar la o astfel de posibilitate", a spus Alexandru Rafila.

Romania, pe locul doi in Europa la procentul de persoane imunizate cu ambele doze de vaccin anti-COVID 19.

  • Afacerile BOR. Cum functioneaza masinaria de facut bani prin care Biserica si-a cladit un adevarat imperiu financiar
  • EXCLUSIV VIDEO Fabulos. Imagini de senzatie cu Gica Hagi care canta melodiile lui Dinamo. "Cei ce sunt dinamovisti..."
  • CTP a poreclit-o "senatoarea Baliverna" pe Diana Sosoaca. "Isi infige botul foarte dezvoltat si suge capital politic"
  • Iaurturile cu fructe din comert, otrava "delicioasa" pentru copii. Ce contin, de fapt, de pot provoca probleme majore de sanatate
  • Accident groaznic in Capitala. Doua fetite au murit spulberate de o masina care a intrat pe trotuar. Soferita, batuta de martori
  • Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
    Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
    După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
    George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
    George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
    La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
    #Alexandru Rafila, #vaccinare covid, #vaccinare Romania, #pandemie coronavirus Romania, #stiri social , #Stiri Alexandru Rafila