Alexandru Rafila, despre propunerea UE privind introducerea vaccinării obligatorii: ”Eu aș fi puțin mai reținut”

Miercuri, 01 Decembrie 2021, ora 17:50
2945 citiri
Alexandru Rafila, despre propunerea UE privind introducerea vaccinării obligatorii: ”Eu aș fi puțin mai reținut”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 1 decembrie, că deciziile în privința obligativității Certificatului de vaccinare sunt nu doar medicale, ci și politice. Deputatul PSD a subliniat că documentul trebuie să includă și testarea pentru Covid-19 și a vorbit despre vaccinarea obligatorie.

Ministrul Sănătății a participat miercuri, 1 decembrie, la un eveniment organizat de Colegiul Medicilor din România. Acolo a fost întrebat ce părere are în legătură cu prelungirea obligativității prezentării certificatului verde în anumite locuri.

”O să discutăm, asta o să fie o decizie nu numai medicală, ci și politică. Dumneavoastră ați văzut că ne-am confruntat un an și jumătate cu multe decizii politice care nu erau legate de recomandările medicale. O să încercăm să găsim o soluție. Punctul meu de vedere este că această soluție trebuie să includă toate cele trei altenative descrise în legislația UE, apropo de certificatul verde”, a răspuns Rafila.

În legătură cu declarația președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a spus că UE ar trebui să ia în calcul introducerea obligativității vaccinării împotriva COVID-19 ca reacție față de răspândirea rapidă a noii tulpini Omicron, ministrul Sănătății a spus că el ar fi ”puțin mai reținut”.

”Sunt tot felul de discuții. Eu aș fi puțin mai reținut. Vaccinarea trebuie să fie un act voluntar. Mai este un lucru: trebuie să vedem, în contextul emergenței acestei noi tulpini, care e eficacitatea vaccinării”, a adăugat Rafila.

”Și acum pledez în continuare (pentru vaccinare - n.red.). Facem din nou apel la toată lumea, dacă dorește să aibă sărbători în liniște, în siguranță, să-și vaccineze în primul rând persoanele vârstnice și pe cei cu boli cronice din familie. În ceea ce privește obligativitatea vaccinării, sunt discuții în interiorul unor state membre, iar această decizie nu a fost adoptată în parlamentele respective”, a mai spus ministrul.

Citeste si:
Omicron: Relaxări sau restricţii?
Omicron: Relaxări sau restricţii?
Rata incidenţei atinge noi recorduri în întreaga lume. Unele ţări înăspresc restricţiile, în timp ce altele relaxează măsurile, invocând formele uşoare ale bolii provocate de Omicron....
China ordonă să se dezinfecteze corespondenţa din străinătate. S-au descoperit urme ale variantei Omicron pe o scrisoare din Canada
China ordonă să se dezinfecteze corespondenţa din străinătate. S-au descoperit urme ale variantei Omicron pe o scrisoare din Canada
Poşta chineză a decis dezinfectarea în mod sistematic a corespondenţei care provine din străinătate, iar autorităţile evocă ipoteza intrării în China a tulpinei omicron a SRAS-CoV-2 pe...
Comentarii
Pieues
rank 5
cineva are un interes rar in exterminarea romanilor ...