Prima neînțelegere din noul guvern. Rafila îl contrazice pe Nicolae Ciucă în privința certificatului verde pentru angajați

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 12:55
8062 citiri
Prima neînțelegere din noul guvern. Rafila îl contrazice pe Nicolae Ciucă în privința certificatului verde pentru angajați
Propunerea PSD la ministerul Sănătății Alexandru Rafila are o părere diferită față de Nicolae Ciucă FOTO Facebook / Alexandru Rafila

Propunerea PSD pentru ministerul Sănătății Alexandru Rafila este audiat la această oră în comisiile de specialitate din Parlament. În cadrul audierilor, social-democratul l-a contrazis pe premierul desemnat Nicolae Ciucă în privința certificatului verde pentru angajați.

Deși premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat în urmă cu o zi că adoptarea certificatului de vaccinare pentru angajați reprezintă o prioritate și ar trebui votat cât mai curând, Alexandru Rafila, propunerea PSD la sănătate, a dat de înțeles că demersul nu ar trebui grăbit.

”Certificatul verde este un instrument care salvează vieţi, dar trebuie introdus într-un moment oportun”, a afirmat, miercuri, Alexandru Rafila, explicând că nu este împotriva introducerii certificatului în anumite domenii de activitate.

Rafila a făcut apel la vaccinare: ”Dacă vreţi să avem sărbători fericite, trebuie să ne protejăm vârstnicii din familie, să-i vaccinăm şi să avem sărbători liniştite”.

Candidatul pentru funcţia de ministru a precizat că, în lipsa vaccinării, ar fi existat mult mai multe decese şi mult mai multe persoane cu sechele post-COVID, cu mult mai multe decât cele care au avut reacţii adverse considerate severe.

Rafila a explicat că România va avea o provocare consistentă să asigure recuerarea pentru pacienţii cu grave sechele post-COVID.

De cealaltă parte, Nicolae Ciucă, premierul desemnat, a afirmat că certificatul verde reprezintă o prioritate și le-a transmis parlamentarilor să grăbească adoptarea lui.

”Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o țară care, din păcate, am avut o experiență tragică a valului 4. Observam că în alte țări din Europa se manifestă cel de-al cincilea val, ca atare fac apel la toți parlamentarii să înțeleagă și să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde”, a declarat premierul desemnat.

Miniştrii propuşi în Cabinetul Ciucă sunt audiaţi în comisiile parlamentare de specialitate miercuri, de la ora 10.00, fiecare dintre ei având alocate 45 de minute în comisii. Audierile urmează să se încheie după ora 17.00. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marţi la Parlament programul de guvernare şi lista miniştrilor coaliţiei PNL-PSD-UDMR. Votul pentru învestirea viitorului Executiv va avea loc joi, într-un plen reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, programat de la ora 10.00.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Alexandru Rafila psd, #propunere Ministerul Sanatatii, #audiere ministri, #investire guvern ciuca, #guvernul ciuca, #alianta PNL PSD , #Stiri Alexandru Rafila