Alfred Simonis a fost diagnosticat cu COVID-19 alături de zece membri ai familiei sale

Joi, 29 Iulie 2021, ora 10:37
4626 citiri
Alfred Simonis a fost diagnosticat cu COVID-19 alături de zece membri ai familiei sale

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat miercuri seară, 28 iulie, că liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a fost diagnosticat cu COVID-19, cu toate că social-democratul era vaccinat. Totodată, Ciolacu a lansat critici la adresa Guvernului pe care îl acuză că nu a informat populația îndeajuns de bine cu privire la tulpina Delta.

Conform liderului PSD, Alfred Simonis s-a infectat alături de toată familia.

"Vă dau un exemplu: liderul de grup al Partidului Social Democrat de la Camera Deputaţilor, domnul Simonis, este vaccinat, are COVID în acest moment. Valul patru. Este altă tulpină, categoric. Şi el şi toată familia, zece membri ai familiei... Faptul că este vaccinat, efectele asupra lui sunt mult mai reduse. Este bine, şi el şi toată familia. Soţia e şi însărcinată. Există efecte benefice ale vaccinării, dar dacă tu nu-l laşi, tu ai apărut cu Turcan (...) ai făcut filme de prezentare a vaccinării în loc să laşi specialiştii să explice: chiar dacă luaţi după vaccinare COVID, vei face o formă uşoară. Nu a explicat nimeni şi acuma se caută vinovaţi (...) Nu se mai vaccinează nimeni, toate centrele sunt goale. Cine este de vină? De ce nu răspunde nimeni?", a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la România TV, potrivit News.ro.

Șeful PSD a criticat apoi Guvernul pe motiv că nu a copiat modelele altor state care fac testare gratuită pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2.

"Explicaţi-mi şi mie: a fost şpaga mai bună la vaccinuri decât la teste, că nu înţeleg! (...) Atât de prost să fii? Să iei 120 milioane de vaccinuri şi să nu iei nici testări? Să începi să le donezi la alte state că-ţi expiră?”, a adăugat Ciolacu.

Social-democratul a criticat apoi Guvernul că pune presiune pe primari să se ocupe de campania de vaccinare, deși principalul responsabil ar trebui să fie Direcțiile de Sănătate Publică.

"Cum să ceri primarilor să se ocupe de vaccinare? Oamenii se implică, dar DSP-ul organizează în teritoriu, nu, vaccinarea? Dacă tu ţi-ai pus nepoatele şefe pe la DSP, or fi prin concediu femeile sau clienţii politici puşi în aceste funcţii, ce să facă primarii, să plece cu vaccinul prin sat? Nu înţelegem că jumătate de ţară e uitată în ceea ce priveşte vaccinarea?”, a completat iderul social-democrat.

Citeste si:
Valeriu Gheorghiţă: „Suntem pe o creştere exponenţială. La 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 de cazuri pe zi”
Valeriu Gheorghiţă: „Suntem pe o creştere exponenţială. La 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 de cazuri pe zi”
Coordonatorul campanie naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, anunţă că situaţia este gravă, predicţiile specialiştilor fiind reevaluate. Potrivit ultimelor date, am putea avea o...
Cum controla Viorel Hrebenciuc activitatea CNA: „Nea Vio! Doamna aia nu prea a fost fair- play” INTERCEPTĂRI
Cum controla Viorel Hrebenciuc activitatea CNA: „Nea Vio! Doamna aia nu prea a fost fair- play” INTERCEPTĂRI
Sentința definitivă din dosarul „Giga TV” scoate la iveală modul în care Viorel Hrebenciuc influența deciziile în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), inclusiv când era vorba...
Sursa: Ziare.com