Alianta 2020 USR PLUS a lansat un manifest pentru o ''Europa viitorului''

Miercuri, 08 Mai 2019, ora 16:30
2876 citiri
Alianta 2020 USR PLUS a lansat un manifest pentru o ''Europa viitorului''

Alianta 2020 USR PLUS a lansat, miercuri, la Sibiu, Manifestul pentru Europa Viitorului.

Documentul este un apel catre toti cei care cred ca locul Romaniei este intr-o Europa puternica si arata viziunea USR si PLUS despre viitorul in Uniune, se arata intr-un comunicat al formatiunii remis miercuri Ziare.com.

Alianta noteaza ca la alegerile din 26 mai se alege, de fapt, felul in care va arata viitorul Europei si care va fi locul Romaniei in UE.

"In aceste alegeri se confrunta doua viziuni despre viitorul Uniunii Europene: una care vrea intarirea Uniunii, alaturi de care suntem si noi, Alianta, si alta care doreste slabirea UE si intoarcerea ei in trecut, care in Romania este promovata de Liviu Dragnea si PSD.

Noi, Alianta 2020 USR PLUS, credem intr-o Europa renascuta si puternica, intr-o Europa a tuturor cetatenilor ei, o Europa a prosperitatii si echitatii, a democratiei, libertatii si a statului de drept", potrivit comunicatului.

"Din pacate, au trecut 12 ani de la aderare. 12 ani in care Romania nu a profitat asa cum ar fi trebuit de avantajele si oportunitatile pe care le avem la dispozitie ca membri ai Uniunii Europene.

Am ajuns astazi la cel mai jos nivel al relatiei noastre cu Europa, intr-un moment in care am fi putut sa ne afirmam si sa devenim o tara cu adevarat importanta in UE avand in vedere presedintia pe care o exercitam la Consiliul Uniunii Europene.

Aceste alegeri europene sunt despre o mare alegere pentru Romania: vrem sa fim o tara europeana care sa conteze in UE sau vrem sa continuam sa fim o tara periferica, la marginea Europei. Prin Manifestul pe care l-am prezentat astazi propunem tuturor fortelor pro-europene o noua agenda pentru Europa", a declarat Dacian Ciolos, presedinte PLUS si copresedinte al Aliantei, citat in comunicat.

La randul sau, Dan Barna a precizat ca Romania a ratat oportunitatea pe care o are cu prilejul presedintiei Consiliului UE.

"In aceste zile, Sibiul se afla in centrul atentiei in plan european. Ne aflam in fata celui mai important moment de la aderarea Romaniei la UE si ar trebui sa fie o incununare a integrarii noastre europene.

Din pacate, insa, astazi suntem in fata unei Presedintii a Romaniei la Consiliul UE care esueaza lamentabil. Nu doar ca s-a dovedit a fi o Presedintie a Consiliului de pluton, in care am ratat toate oportunitatile pe care le aveam dar cei care au avut de gestionat acest proiect s-au dovedit a fi adversari ai Uniunii si ai parcursului european al Romaniei.

Azi la Sibiu lansam acest document pentru a construi o alternativa solida pe care nu doar romanii sa o aiba, ci intreaga Uniune Europeana. Avem nevoie de o majoritate politica pentru care valorile europene sa nu fie doar lozinci utilizate doar cand e nevoie. Avem nevoie de oameni care sa demonstreze ca Uniunea Europeana conteaza pentru ei", a spus si Dan Barna, presedintele USR si copresedinte al Aliantei 2020 USR PLUS.

Manifestul poate fi consultat integral aici.

Evenimentul a avut loc la Sibiu, cu o zi inainte de summit-ul UE.

Vezi aici mai multe informatii si detalii legate de programul summit-ului de la Sibiu.

Afla si De ce este important pentru romani Summit-ul Partidului Popular European de la Sibiu

A.D.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...