Alianta USR-PLUS ii cere lui Iohannis sa faca referendumul #FaraPenali odata cu alegerile europarlamentare

Miercuri, 13 Martie 2019, ora 16:34
4756 citiri
Alianta USR-PLUS ii cere lui Iohannis sa faca referendumul #FaraPenali odata cu alegerile europarlamentare

Uniunea Salvati Romania i-a cerut presedintelui Klaus Iohannis sa organizeze referendum pe justitie pe 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare, dupa ce CCR a decis, miercuri, ca prevederea legala prin care se interzice organizarea unui referendum in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare este neconstitutionala.

"Practic, in acest moment se deschide calea ca la alegerile europarlamentare din 26 mai sa avem si referendumul FaraPenali, referendumul pe justitie, un referendum fundamental necesar pentru Romania. Alianta USR-PLUS are toata increderea ca presedintele Romaniei va demara acest referendum, care ar scoate Romania din cei doi ani si jumatate de lupta pe justitie pe care ne-o servesc Liviu Dragnea si PSD.

In acest moment, avem toate sansele, daca presedintele va decide si am sustine cu toata resursele o astfel de decizie ca pe 26 mai romanii sa poata sa voteze pentru FaraPenali, romanii sa poata sa voteze nu doar pentru europarlamentari, ci si pentru o Romanie in care cei condamnati sa nu mai controleze bugetul Romaniei, sa nu mai controleze directia in care merge statul roman si sa nu mai incerce sa ne scoata din Europa", a declarat Dan Barna, presedintele USR.

Intrebat daca a vorbit cu Iohannis deja, Barna a spus ca nu, dar ca o va face.

"Evident voi avea mesaje si voi incerca sa discut cu presedintele ca se deschide o oportunitate extraordinara pentru a inchide acest cosmar in care este tinuta Romania de doi ani si jumatate", a adaugat Barna.

Reactia liderului USR vine dupa ce CCR a decis, miercuri, cu unanimitate de voturi, ca prevederea legala prin care se interzice organizarea unui referendum in aceeasi zi cu alegerile europarlamentare este neconstitutionala.

Curtea a admis, astfel, sesizarea facuta de Iohannis in data de 17 ianuarie cu privire la legea pentru modificarea si completarea unor acte normative in materie electorala primita la promulgare la finalul anului trecut.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...