Alianta USR-PLUS si-a stabilit strategia la motiunea de cenzura si pasii pentru alegerile locale

Duminica, 06 Octombrie 2019, ora 17:58
6101 citiri
Alianta USR-PLUS si-a stabilit strategia la motiunea de cenzura si pasii pentru alegerile locale
Foto: Facebook / Alianta 2020 USR PLUS

Prima sedinta comuna a birourilor nationale USR si PLUS, care formeaza o alianta electorala si politica pentru toate alegerile viitoare, a avut loc duminica, cele mai importante decizii fiind luate in legatura cu motiunea de cenzura si desemnarea candidatilor comuni la alegerile locale de anul viitor.

"In opinia liderilor USR si PLUS motiunea reprezinta primul pas catre alegerile anticipate. Alianta are solutii pentru fiecare scenariu legat de motiunea de cenzura, acestea vor fi comunicate oficial la momentul potrivit.

In ceea ce priveste alegerile locale, Alianta USR PLUS va desemna candidatii comuni dupa alegerile prezidentiale. Intre timp, in conformitate cu principiile deja stabilite, fiecare dintre partide isi desemneaza candidati proprii", se arata intr-un comunicat remis presei duminica de Alianta USR-PLUS.

Alte discutii au mai fost legate de campania electorala a lui Dan Barna pentru alegerile prezidentiale si de operationalizarea Protocolului Aliantei politice USR PLUS.

"Astazi a avut loc prima sedinta comuna a birourilor nationale USR si PLUS si am activat structurile de conducere si executive comune. Vom avea astfel de intalniri o data la doua saptamani. Consolidam alianta, intensificam colaborarea, mergem pe drumul pe care am pornit in mai, dupa rezultatul de la europarlamentare. In perioada urmatoare campania pentru prezidentiale va fi intensificata, obiectivul Aliantei este intrarea in turul 2 si castigarea alegerilor", a declarat Dacian Ciolos, presedintele PLUS.

La randul sau, Dan Barna a subliniat ca alianta isi propune o reforma serioasa a statului, "nu imbunatatiri ici-colo".

"Alianta USR PLUS se pregateste sa castige toate alegerile care vor urma, incepand cu cele prezidentiale si terminand cu alegerile parlamentare din 2020, pentru a reusi sa schimbe cu adevarat Romania.

Cerem votul romanilor pentru un mandat clar de reforma a statului, nu pentru imbunatatiri ici-colo. Acesta este obiectivul meu si al USR PLUS - reforma statului roman, eliminarea coruptiei si a incompetentei", a declarat Dan Barna, presedintele USR si candidatul aliantei USR PLUS.

C.B.

Citește și:
Alina Gorghiu cere senatorilor să posteze mai des pe TikTok, Instagram și Facebook: ”Vă propun deschiderea unui cont oficial al Senatului”
Alina Gorghiu cere senatorilor să posteze mai des pe TikTok, Instagram și Facebook: ”Vă propun deschiderea unui cont oficial al Senatului”
Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a transmis luni, în prima zi a sesiunii parlamentare, un memorandum către conducerea Senatului, în care arată că doreşte să dezvolte...
Județele în care a început distribuirea cardurilor de energie: ”Toată lumea va primi”
Județele în care a început distribuirea cardurilor de energie: ”Toată lumea va primi”
Distribuţia cardurilor de energie a început, miercuri, 1 februarie, în şapte judeţe din ţară, respectiv Alba, Argeş, Teleorman, Bacău, Bihor, Ilfov şi Capitala, a anunţat ministrul...