Alianta USR-PLUS da in judecata Posta Romana

Joi, 11 Aprilie 2019, ora 13:18
10429 citiri
Alianta USR-PLUS da in judecata Posta Romana
Foto: Facebook/Alianta 2020 USR PLUS

Alianta 2020 USR-PLUS va da in judecata doua filiale ale Postei Romane, din Giurgiu si Tulcea, dupa ce au refuzat sa le distribuie pliantele electorale.

Potrivit unui comunicat al Aliantei 2020, remis joi Ziare.com, cele doua filiale au distribuit ziarele de campanie ale PSD, dar refuza sa distribuie pliantele USR PLUS, deoarece contin un indemn la vot pe 26 mai si in opinia reprezentantilor institutiei reprezinta "propaganda electorala".

Insa, spun reprezentantii Aliantei, legea 334/2006 stabileste clar care sunt conditiile ce trebuie indeplinite cumulativ pentru ca un material sa fie considerat material de propaganda electorala.

Astfel, precizeaza ei, prezenta cuvantului "voteaza" sau orice alt indemn de a vota cu un anumit competitor electoral nu este un criteriu pe baza caruia sa se stabileasca daca un material este propaganda electorala sau nu.

"Posta Romana actioneaza discretionar, desi este o institutie de stat, iar in perioada electorala toate partidele ar trebui sa beneficieze de aceleasi servicii. Suntem pusi la zid din cauza ordinelor politice de la Bucuresti pe care le primesc cei din teritoriu. Refuzam abuzul la care suntem supusi, astfel ca vom da in judecata Posta Romana. Legea este de partea noastra", transmite Catalin Drula, coordonatorul campaniei din USR.

In comparatie, precizeaza Alianta 2020, lipsa cuvantului "voteaza" de pe materialele PSD distribuite de Posta Romana nu exclude caracterul electoral, care identifica clar un partid, care se adreseaza publicului larg si care depaseste limitele activitatii jurnalistice de informare a publicului.

In concluzie, Posta Romana aplica conditii diferite partidelor politice in campania electorala, se mai arata in comunicat.

"Ziarul PSD distribuit catre pensionari de Posta este o maculatura de propaganda de cea mai joasa speta iar Aliantei 2020 USR PLUS i se interzice sa distribuie un pliant de informare. Aici nu este doar o problema de dublu standard ci un simptom al vremurilor pe care le traim in care PSD-ul a pus sub control majoritatea institutiilor statului. Acest lucru este inacceptabil pentru noi", conchide Vlad Voiculescu, coordonatorul campaniei din PLUS.

I.O.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#PLUS USR judecata Posta Romana, #Posta Romana pliante Alianta 2020 , #PLUS