BEC a publicat motivarea in virtutea careia a respins Alianta 2020 USR+PLUS . Cine e responsabil (Document)

Joi, 07 Martie 2019, ora 19:10
14181 citiri
BEC a publicat motivarea in virtutea careia a respins Alianta 2020 USR+PLUS . Cine e responsabil (Document)
Foto: Arhiva Ziare.com

Biroul Electoral Central (BEC) explica, in motivarea publicata joi seara, de ce a respins inregistrarea "2020 USR+PLUS" ca alianta electorala: nici Dan Barna, nici Dacian Ciolos nu au calitatea de reprezentant al partidelor componente.

In cazul USR, reprezentantul mentionat in Registrul partidelor este Nicusor Dan, iar in cazul PLUS, Raluca Denes.

Potrivit textului motivarii, la BEC au fost depuse cereri din partea Ralucai Danes si a lui Elek Levente, ultima dupa expirarea termenului.

BEC a publicat, joi seara, motivarea

"Componenta organelor de conducere, arbitraj si control ale Uniunii Salvati Romania. Biroul National: Nicusor Daniel Dan, Cristian Ghica, Roxana Sanda Wring, Dumitru Dobrev, Clotilde Marie Brigitte Armand Moroianu, Florin Grigorescu, Cristian-Gabriel Seidler, Ana-Maria Ciceala, Florin-Cristian Cobzac, Florin-Ciprian Dinica, Cristina Coroblea. Presedinte: Nicusor Daniel Dan", se arata in actul constitutiv, publicat pe site-ul Tribunalului Bucuresti, la sectiunea Partide Politice.

Totodata, in actul constitutiv al Partidului Libertate, Unitate si Solidaritate (PLUS) figureaza doar membrii fondatori ai formatiunii: Florina Raluca Danes - presedinte, Iulia Iordache vicepresedinte si Alexandru Adrian Iordache secretar general.

Pasii pentru constituirea unei aliante politice prevad depunerea unui protocol de constituire al acesteia la BEC in termen de 48 de ore de la infiintare, conform Legii nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicata, cu modificarile ulterioare.

"Partidele politice, aliantele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale se pot asocia intre ele numai la nivel national, pe baza de protocol, constituind o alianta electorala, in scopul participarii la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European.

Un partid politic, o alianta politica sau o organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale nu poate face parte decat dintr-o singura alianta electorala. Protocolul de constituire a aliantei electorale se depune la Biroul Electoral Central in termen de 48 de ore de la infiintarea acestuia", prevede actul normativ.

Ce urmeaza

Decizia BEC pentru respingerea unui protocol poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se pronunta in 24 de ore de la inregistrare, potrivit Legii mentionate.

"Biroul Electoral Central se pronunta in sedinta publica asupra admiterii sau respingerii protocolului de constituire a aliantei electorale, in termen de 24 de ore de la inregistrarea acestuia. Decizia Biroului Electoral Central de admitere a protocolului de constituire a aliantei electorale poate fi contestata de orice persoana fizica sau juridica interesata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 24 de ore de la afisare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie se pronunta asupra contestatiilor prevazute la alin. (4) si (5) in termen de24 de ore de la inregistrarea contestatiei, prin hotarare definitiva", mai prevede Legea 33/2007, actualizata pe 13 februarie 2014.

Quarterly Report - Editia 4

Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Ciolacu după arestarea unui român pentru spionaj: ”Rusia nu va ataca România. Suntem pregătiți”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că este convins că Rusia nu va ataca România. Declarațiile premierului vin la două zile după ce un român a fost arestat sub...
#Ciolos Barna alianta BEC , #PLUS