BEC a publicat motivarea in virtutea careia a respins Alianta 2020 USR+PLUS . Cine e responsabil (Document)

Joi, 07 Martie 2019, ora 19:10

   

BEC a publicat motivarea in virtutea careia a respins Alianta 2020 USR+PLUS . Cine e responsabil (Document)
Biroul Electoral Central (BEC) explica, in motivarea publicata joi seara, de ce a respins inregistrarea "2020 USR+PLUS" ca alianta electorala: nici Dan Barna, nici Dacian Ciolos nu au calitatea de reprezentant al partidelor componente.

In cazul USR, reprezentantul mentionat in Registrul partidelor este Nicusor Dan, iar in cazul PLUS, Raluca Denes.

Potrivit textului motivarii, la BEC au fost depuse cereri din partea Ralucai Danes si a lui Elek Levente, ultima dupa expirarea termenului.


BEC a publicat, joi seara, motivarea
"Componenta organelor de conducere, arbitraj si control ale Uniunii Salvati Romania. Biroul National: Nicusor Daniel Dan, Cristian Ghica, Roxana Sanda Wring, Dumitru Dobrev, Clotilde Marie Brigitte Armand Moroianu, Florin Grigorescu, Cristian-Gabriel Seidler, Ana-Maria Ciceala, Florin-Cristian Cobzac, Florin-Ciprian Dinica, Cristina Coroblea. Presedinte: Nicusor Daniel Dan", se arata in actul constitutiv, publicat pe site-ul Tribunalului Bucuresti, la sectiunea Partide Politice.

Totodata, in actul constitutiv al Partidului Libertate, Unitate si Solidaritate (PLUS) figureaza doar membrii fondatori ai formatiunii: Florina Raluca Danes - presedinte, Iulia Iordache vicepresedinte si Alexandru Adrian Iordache secretar general.

Pasii pentru constituirea unei aliante politice prevad depunerea unui protocol de constituire al acesteia la BEC in termen de 48 de ore de la infiintare, conform Legii nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicata, cu modificarile ulterioare.

"Partidele politice, aliantele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale se pot asocia intre ele numai la nivel national, pe baza de protocol, constituind o alianta electorala, in scopul participarii la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European.

Un partid politic, o alianta politica sau o organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale nu poate face parte decat dintr-o singura alianta electorala. Protocolul de constituire a aliantei electorale se depune la Biroul Electoral Central in termen de 48 de ore de la infiintarea acestuia", prevede actul normativ.

Ce urmeazaDecizia BEC pentru respingerea unui protocol poate fi contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care se pronunta in 24 de ore de la inregistrare, potrivit Legii mentionate.

"Biroul Electoral Central se pronunta in sedinta publica asupra admiterii sau respingerii protocolului de constituire a aliantei electorale, in termen de 24 de ore de la inregistrarea acestuia. Decizia Biroului Electoral Central de admitere a protocolului de constituire a aliantei electorale poate fi contestata de orice persoana fizica sau juridica interesata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 24 de ore de la afisare.

Inalta Curte de Casatie si Justitie se pronunta asupra contestatiilor prevazute la alin. (4) si (5) in termen de24 de ore de la inregistrarea contestatiei, prin hotarare definitiva", mai prevede Legea 33/2007, actualizata pe 13 februarie 2014.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 13752 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Hastalavista
rank 5
DPPD Dublul Penal Porkar Draknea
are calitati MULTIPLE de a fi Vataful Penal al Pisdistilor:))))))))))))))
inca-sunt-om
rank 5
Ciolos, hai arata putina miloageala, ai ca model pe miloaga Kovesi
Ciolos! Ceva lacrimi de crocodil nu se poate?
Dreptul la proprietate particulara si personala va disparea cand Ciolos va ajunge la putere.
Si Macron il invidiaza pe Ciolos care viseaza sa confiste toate proprietatile si toate bunurile cetatenilor romani, deocamdata.
Reformatorul Macron, deja este inspirat de Ciolos sa confiste toate proprietatile si bunurile cetatenilor de pe intregul Continent European.
Ciolos si Macron parca sunt frati gemeni, au aceleasi idealuri dictatoriale la nivel continental european.
USR-istii Plus Minus parca sunt macronisti cu atitudini dictatoriale formati de Macron cu mult timp in urma.USR-istii Plus Minus se potrivesc prea bine cu reformele dictatoriale europene macroniste.
Macron si macronistii lui europeni vor sa interzica prin legi dictatoriale europene folosirea oricarui termen de natura nationala.
Macron si macronistii lui europeni vor sa instaureze dictatura europeana Macronista.
Macron si macronistii lui europeni vor sa transforme Uniunea Europeana in Lagarul Colectivist European Macronist.
Macron si macronistii lui europeni vor sa dizolve natiunea Romana si sa o transforme intr-o colectivitate comunista locala fara identitate nationala.
Macron si macronistii lui europeni vor sa transforme oamenii in simple obiecte vii numerotate(animale), prin depersonalizare si dezumanizare.
Umanitatea se apropie de apusul ei!
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
@stillperplex
sau pe romaneste @cacurca'nlemn
Tu crezi numai in ce e maron....pardon...Macron.

Paradeala usoara!
Vintage
rank 5
Ciolosh asta crede ca totul merge ca-n agricultura...
:)))))

Oricum, se pare ca pozitia de impostor il atrage mult de tot. De altfel, altceva la viata lui n-a fost.
gicuparaianu
rank 1
Da, agricultura are regulile ei,
De aici din agricultura pana la atata superficialitate este cale lunga.
Cum poti creea partide, organizatii si sa nu le inregistrezi legal cu nume si prenume de presedinte. Acesti domni vor sa conduca tara ??? Nu-l iubesc pe Dragnea si tot PSD-ul lor dar sa nu ai niste cunostinte minime despre regulile de inregistrare a partidelor este de neconceput.
Avea o vorba Tiriac "Eu sunt cel mai inteligent atunci cand constat ca sunt prost, dupa care angajez pe alti sa faca lucrul pe care eu nu stiu sau nu pot sa il fac"
Zapacitu
rank 5
Nu va fi usor, dar vom invinge!
E clar ca Opozitia UNITA e cea mai mare amenintare la adresa increngaturii comunisto-securiste PSD/ALDE.

PSD/ALDE nu se vor limita la lupta politica ci vor recurge la toate manevrele care le-ar putea aduce un avantaj. Cand spun TOATE, nu cred ca se vor limita la manevrele legale.

Este o lupta pe viata si pe moarte dar nu intre PSD/ALDE si Opozitie ci intre PSD/ALDE si Romania.

Nu avem dreptul sa nu invingem!
Cucucorapshan
rank 4
Incompetenti mai sunt! Si apoi se victimizeaza!
Incalca toate legile si cand sunt urechiati se trantesc la pamant plangand! "E Dragnea!"

Cica astia vor sa conduca Romania! ))))))))))
Gile
rank 5
Interesant
Cucule pasare sura !
USR si PLUS nu vor sa conduca Romania !
USR si PLUS vor conduce Romania din 2020 !
Obisnuieste-te cu ideea impreuna cu idolii tai mafioti !
Iar mafiotii vor incepe din nou sa mearga acolo unde le este locul : la puscarie !
Gile
rank 5
Ha, ha, ha !
Ambele partide au solicitat inregistrarea președinților la Tribunalul București, dar pană acum nu au primit o decizie definitivă. Pentru acest motiv, BEC a respins cererea de inregistrare a Alianței.
Credeti ca cei de la tribunal si de la BEC fac totul de capul lor ? Sau asculta niste ordine de la Seful Suprem - dublul condamnat penal Dragnea ?
In acest ritm o sa avem la alegerile europarlamentare un singur partid de votat : mafia PSD ! Va place perspectiva ?
Zapacitu
rank 5
Cererile trebuiesc studiate temeinic
Inregistrarea va fi facuta aproape sigur inainte de sfarsitul anului 2020.
Gile
rank 5
Interesant
Sau poate chiar pe 31.12.2020 !
Dupa alegeri !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor