Pliantele false cu sigla USR-PLUS erau distribuite de tineri din PNL. Cum au fost prinsi in flagrant (Video) UPDATE Decizia luata de TNL

Vineri, 26 Aprilie 2019, ora 09:50
16466 citiri
Pliantele false cu sigla USR-PLUS erau distribuite de tineri din PNL. Cum au fost prinsi in flagrant (Video) UPDATE Decizia luata de TNL
Foto: captura video

Alianta 2020 USR-PLUS a publicat imagini cu persoane surprinse in timp ce distribuie pliante false cu insemnele Aliantei, la cateva ore una dintre acestea fiind identificata ca fiind presedintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului National Liberal.

"Facem un apel catre liderii si candidatii PNL sa ia masuri urgente si sa explice de indata daca au incurajat si incuviintat acest tip de campanie negativa", au transmis reprezentantii Aliantei, care sustin ca "e pacat" ca liberalii si-au concentrat atentia pe discreditarea USR-PLUS in loc "sa se bata cu PSD".

Alianta USR-PLUS a publicat pe contul de Facebook imagini cu persoane surprinse in Cluj-Napoca in timp ce distribuiau pliante atribuite Aliantei si care ar promova obligativitatea avortului.

"Am aflat cu surprindere ca doi dintre cei care distribuie pliante "otravite" cu sigla Aliantei 2020 USR PLUS si citate false sunt membri ai Partidului National Liberal, unul dintre ei chiar presedintele filialei Cluj-Napoca a Tineretului National Liberal. Cei doi au fost prinsi in flagrant si filmati in timp ce distribuiau pliantele false si identificati in cateva ore de sustinatorii Aliantei 2020 USR-PLUS", au scris reprezentantii Aliantei pe contul de Facebook.

Acestia fac apel la liderii si candidatii PNL "sa ia masuri urgente si sa explice de indata daca au incurajat si incuviintat acest tip de campanie negativa care a prejudiciat imaginea Aliantei 2020 USR PLUS si a indus in eroare alegatorii".

"Consideram ca acest model de a face politica prin atacul murdar la competitorii electorali este exact ceea ce a indepartat oamenii onesti de politica, iar acest lucru trebuie sa inceteze. E pacat ca PNL a cheltuit bani si energie pe dezinformari abjecte impotriva USR PLUS in loc sa se bata cu PSD asa cum am inteles cel putin din declaratiile oficiale ale acestui partid. Asteptam sa-si fixeze alt obiectiv de campanie in afara distributiei de false declaratii despre Alianta", a mai scris Alianta 2020 USR-PLUS pe contul de Facebook.

UPDATE Intr-o postare pe Facebook, Tineretul National Liberal (TNL) spune ca, deoarece aceasta actiune vine in contradictie flagranta cu strategia de campanie hotarata de echipa de campanie a PNL, tinerii liberali responsabili de distribuirea pliantelor mincinoase au fost exclusi din TNL.

"Deoarece actiunea individuala a celor doi fosti colegi nu a fost dezbatuta si asumata in forurile de decizie ale TNL, iar consecintele acestor actiuni au adus grave prejudicii imaginii si prestigiului Tineretului National Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, in unanimitate, de a-i exclude pe cei responsabili din randurile Tineretului National Liberal", se arata in comunicatul postat pe Facebook.

"Aceasta actiune individuala reprobabila nu reflecta spiritul si comportamentul Tineretului National Liberal si din nefericire nu a fost niciodata adusa in atentia Biroului Executiv al TNL", mai spun reprezentantii TNL.

In 17 aprilie, Alianta USR-PLUS a reclamat distribuirea in numele formatiunii a unor pliante care ar promova obligativitatea avortului si a anuntat ca va depune sesizari la Politie si la Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), fiind folosite insemnele electorale ale formatiunii.

"Aceste pliante otravite cu dezinformari abjecte au fost puse in cutiile postale ale unor oameni", au transmis atunci reprezentantii Aliantei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#pliante mincinoase USR PLUS distribuite PNL , #PLUS