Alianta 2020 USR PLUS anunta ca se alatura protestului de duminica din Piata Victoriei: Nu lasam tara pe mana hotilor!

Joi, 21 Februarie 2019, ora 18:05
8274 citiri
Alianta 2020 USR PLUS anunta ca se alatura protestului de duminica din Piata Victoriei: Nu lasam tara pe mana hotilor!

Alianta 2020 USR PLUS anunta ca duminica, 24 februarie, se va afla la protestele din Piata Victoriei si ii cheama pe romani sa ia atitudine fata de asaltul PSD-ALDE asupra statului de drept.

Intreaga Romanie trebuie sa raspunda unit atacului PSD, iar fortele politice responsabile trebuie sa se uneasca, sa construiasca o alternativa la actuala putere si sa repare tot ce a distrus aceasta, se arata in apelul Aliantei USR-PLUS.

"In fata determinarii si a disperarii cu care PSD-ALDE lupta pentru a subordona justitia si de a face din statul de drept statul lor paralel, trebuie sa dam dovada de determinare si de unitate. Intreaga societate trebuie sa raspunda unit atacului PSD. Fortele politice responsabile trebuie sa se uneasca si, cu ajutorul societatii civile, sa construiasca o alternativa la actuala putere in asa fel incat sa repare tot ce a distrus aceasta", sustin reprezentantii Aliantei USR-PLUS.

Dacian Ciolos, presedintele PLUS, anunta ca Alianta sustine si participa la protestestele societatii, dar si demersurile magistratilor care sunt hotarati sa isi apere demnitatea si independenta.

"Este nevoie, mai mult ca oricand, de unitate si ca fiecare roman care nu si-a pierdut credinta in democratie sa actioneze cu instrumentele pe care le are la dispozitie pentru a opri actiunile PSD-ALDE care adancesc haosul si disperarea. Noi am facut un pas important prin aliata cu USR si va asiguram ca vom continua pe aceasta cale. Sustinem actiunile organizatiilor civice din Romania, inclusiv protestele, la care urmeaza sa participam si noi. Sustinem demersurile magistratilor care sunt hotarati sa-si apere demnitatea si independenta de actiune profesionala pe care le-o garanteaza Constitutia. Nu vrem sa lasam tara pe mana hotilor", aspune presedintele PLUS, Dacian Ciolos.

In timp ce presedintele USR, Dan Barna, reaminteste ca Alianta a solicitat, joi, Avocatului Poporului sa sesizeze CCR cu privire la Ordonanta Toader de modificare a Legilor Justitiei.

USR s-a dus la Ciorbea sa reclame OUG lui Toader: Iohannis ar trebui sa ridice un conflict constitutional

"Ambele formatiuni politice din cadrul Aliantei 2020 au depus, astazi, sesizari la Avocatul Poporului cu privire la OUG nr.7/2019 si sustin demersurile magistratilor, care nu fac altceva decat sa lupte pentru a-si apara demnitatea si independenta in ceea ce priveste activitatea profesionala pe care le-o garanteaza Constitutia. Mai mult, duminica vom fi in strada alaturi de cetateni si de sustinatorii nostri", a spus presedintele USR, Dan Barna.

Citeste si:
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
George Simion și-a dezvăluit logodnica: ”Are 24 de ani și s-a amuzat teribil de toate variantele de soții”
Președintelui AUR, George Simion, a făcut publică identitatea viitoarei sale soții printr-o postare publicată sâmbătă, 25 iunie, pe pagina sa de Facebook. Politicianul a precizat că...