USR PLUS a depus o solicitare pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului PSD din Agigea VIDEO

Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 13:40
2733 citiri
USR PLUS a depus o solicitare pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului PSD din Agigea VIDEO
La anunț au fost prezenți și fostul ministru al Justiției Stelian Ion și șefa Senatului Anca Dragu FOTO Captură Video / USR PLUS

USR PLUS a depus la Prefectura Constanţa o solicitare pentru organizarea unui referendum de demitere a primarului comunei Agigea, social-democratul Cristian Cîrjaliu, pe care îl acuză că a creat un blocaj în Consiliul Local.

Preşedintele filialei USR PLUS Agigea, Gabriel Ciobanu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Prefecturii Constanţa, că primarul comunei Agigea a blocat activitatea Consiliului Local.

“După alegerile locale din septembrie 2020, în Consiliul Local, s-a format o majoritate cu scopul de a se dedica nevoilor locuitorilor din comuna Agigea şi nu intereselor personale ale unei persoane. Primarul PSD-ist Maricel Cristian Cîrjaliu nu a fost de acord şi nu este de acord cu această majoritate motiv pentru care a luat decizia să blocheze întreaga activitate a Consiliului Local Agigea”, a afirmat Gabriel Ciobanu.

El a precizat că după ce a încercat deblocarea situaţiei a ajuns la concluzia că singura soluţie este organizarea unui referendum pentru demiterea primarului.

“După mai multe demersuri iniţiate cu scopul de a debloca situaţia din administraţia publică locală Agigea şi fără rezultat, ne-am consultat cu cetăţenii şi ajuns la concluzia că singurul demers prin care putem debloca administraţia publică locală este organizarea unui referendum local prin care să îl demitem pe primarul din comuna Agigea. În data de 7 martie 2021, am demarat procedura de strângere de semnături pentru organizarea referendumului şi după mai bine de şase luni, cu sprijinul cetăţenilor, al colegilor din majoritatea formată în Consiliul Local, al colegilor din filiala Agigea, colegilor de la nivel judeţean şi chiar naţional, am reuşit să strângem numărul necesar de semnături, ba chiar să îl depăşim pentru ca astăzi să înregistrăm cererea însoţită de motive şi de semnături pentru ca procedura să fie demarată de către Instituţia Prefectului”, a explicat liderul USR PLUS Agigea.

El a cerut demisia primarului Cristian Cîrjaliu, dar şi ca PSD să îi retragă acestuia sprijinul politic.

“Solicit public pe această cale primarului PSD-ist Cristian Maricel Cîrjaliu să îşi dea demisia în urma voinţei cetăţenilor, voinţă care a fost arătată prin semnăturile acordate în toată această perioadă. Solicit conducerii PSD să ia act de voinţa cetăţenilor şi să îi retragă sprijinul politic primarului din comuna Agigea, primar care nu de mult a fost trimis în judecată de către DNA pentru abuz în serviciu”,a transmis Gabriel Ciobanu.

La conferinţa de presă din faţa Prefecturii Constanţa au fost prezenţi mai mulţi lideri naţionali şi locali ai USR PLUS, printre care preşedintele Senatului, Anca Dragu şi fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion.

Anca Dragu a afirmat cu acest prilej că are convingerea că această procedură de demitere va fi încheiată cu succes.

“Cred că cetăţenii din Agigea au dreptul la dezvoltare, au nevoie de un primar care într-adevăr să le apere interesele, nu de un primar care să se ocupe de afacerile personale, cum este cazul în prezent cu actualul primar PSD. Am toată convingerea că toată această procedură va fi finalizată cu succes şi că vom vedea în scurt timp o altă faţă a localităţii Agigea”, a transmis Anca Dragu.

Fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, a declarat că abuzurile din comuna Agigea trebuie să înceteze.

“În Agigea, se săvârşesc abuzuri de foarte mulţi ani şi mesajul nostru este unul foarte clar, abuzurile trebuie să înceteze, această comună trebuie redată locuitorilor comunei Agigea, Agigea este o localitate foarte importantă din România, este aproape de Constanţa, avem port, avem obiective importante şi nu mai poate continua în stadiul acesta de subdezvoltare în care prin abuzuri este ţinută de un primar cu probleme şi de ordin legal. Mesajul către locuitorii comunei Agigea, nu vă lăsaţi intimidaţi, nu vă lăsaţi descurajaţi cu toate presiunile exercitate de acest primar abuziv, localitatea vă aparţine vouă, nu aparţine unui om, nu este a acestui individ localitatea dumneavoastră. Luptaţi-vă pentru drepturile voastre, pentru că este vorba de viitorul şi de viaţa voastră”, a afirmat fostul ministru al Justiţiei.

În replică, primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook, prin care susţine că listele cu semnături depuse de reprezentanţii USR PLUS conţine aspecte penale şi de nelegalitate.

“Abia aştept să fie depuse listele de semnături în cauză pentru a putea sesiza organele competente despre aspectele penale şi de nelegalitate care sunt în aceste liste. Vor fi surprize foarte mari referitor la strângerea şi autenticitatea acestor semnături. Odată depuse aceste liste se pot constata efecte juridice, multe din aceste efecte juridice intrând în sfera penalului”, a transmis Cristian Cîrjaliu.

Cristian Cîrjaliu şi secretara Primăriei de la acel moment au fost trimişi în judecată în vara anului trecut, de către procurorii DNA Constanţa, pentru abuz în serviciu în formă continuată, respectivit complicitate la această infracţiune. Primarul este acuzat că a iniţiat două hotărâri de CL pentru exproprierea unui teren de aproape 9.000 de metri pătraţi al unei firme, părţi din acest teren ajungând apoi în proprietatea unei societăţi deţinute de rude şi apropiaţi ai edilului.

Cristian Cîrjaliu este primar al comunei Agigea din anul 2008, din partea PSD.

Eveniment Quarterly Report

George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
George Simion, mesaj de la Bruxelles: "Aştept toate româncele în AUR!"
Preşedintele AUR, George Simion, a continuat seria întâlnirilor la nivel internaţional în această săptămână la Bruxelles, anunţă, sâmbătă, reprezentanţii formaţiunii. ”Ne...
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
#usr plus, #primar usr plus, #primar agigea, #stelian ion, #Anca Dragu, #alegeri locale 2020 , #stiri Alianta 2020 USR PLUS