ACL face plangere impotriva lui Liviu Dragnea pentru discriminare

Duminica, 16 Noiembrie 2014, ora 14:45
3295 citiri
ACL face plangere impotriva lui Liviu Dragnea pentru discriminare

Purtatorul de cuvant al PNL Alina Gorghiu a declarat ca ACL va inainta o plangere catre CNCD impotriva vicepremierului Liviu Dragnea, care a facut o "campanie de discriminare" spunand ca a votat "romaneste pentru un presedinte roman si viu".

"Condamn modul in care Liviu Dragnea a inteles sa faca si astazi, in ziua votului, o campanie de discriminare pe care, din punctul nostru de vedere, domniile lor au dus-o de-a lungul ultimelor luni.

Este o campanie de discriminare in urma careia noi vom face o plangere catre CNCD pe care o vom inainta astazi, o plangere care se bazeaza pe faptul ca domnul Dragnea, intr-un mod intolerabil, la iesirea de la urne, a gasit de cuviinta inca o data sa faca un apel la dezbinare pe criterii etnice, asa cum induce sintagma "am votat romaneste pentru un presedinte roman si viu".

Nereguli la vot sesizate de ACL: Pui, fulare si profesori in campanie

Si tin sa-i amintesc domnului Dragnea ca daca se uita in diaspora in secunda asta, daca se uita in Regie si in alte centre universitare, va vedea ca sunt mii de romani vii care voteaza si nu cred ca voteaza neaparat cum doreste domnia sa, dar asta nu inseamna ca vom tolera accesele care incalca legea si care indeamna inclusiv in ziua votului la intoleranta", a spus duminica Gorghiu intr-o conferinta de presa.

Studentii pot vota oriunde

Ea a adaugat ca reprezentantii ACL considera "extrem de grav" faptul ca sunt mii de romani care nu vor putea vota din pricina lui Teodor Melescanu si a Ministerului de Externe.

Azi ne alegem presedintele LIVE

"Este de datoria noastra, dar din pacate nu va ajuta la nimic, sa cerem demisia domnului Melescanu care nu intelege decat sa ajute unul din candidati prin sabotarea votului din diaspora si sa cerem ca o solutie obligatorie prelungirea programului de vot din diaspora.

Asteptam un raspuns favorabil la solicitarea noastra de prelungire a programului de vot si fac un apel catre centrele universitare si catre studentii din centrele universitare pe care unii voiau sa-i trimita acasa, dar uite ca s-au incapatanat sa ramana sa voteze, ei stau si fac cozi de sute de metri la anumite sectii de vot unde au viza de flotant.

Vreau sa le transmit apelul meu de a merge la orice alta sectie de vot din Bucuresti, nu se voteaza la aceste alegeri pe baza vizei de flotant. Daca studentii au adresa oriunde in alta parte si au viza de flotant pot vota oriunde in Bucuresti, fac acest apel pentru ca sunt cozi in Regie", a mentionat Alina Gorghiu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat ca a votat la cel de-al doilea tur al alegerilor prezidentiale "romaneste", pentru un presedinte "roman si viu, care nu fuge de la nicio confruntare".

Citeste si:
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seara, 16 septembrie, într-un interviu la TVR 1, că, dacă se schimbă compoziția politică a Guvernului, nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru...
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
MAE solicită clarificări din partea autorităților britanice în privința controalelor de frontieră care ar viza cu precădere românii
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a solicitat, joi, 16 septembrie, prin Ambasada României la Londra, clarificări privind statisticile conform cărora controalele autorităţilor de frontieră...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
un cetatean european
rank 5
Le recomand celor de la ACL sa faca plingeri penale tuturor celor