PDL fuzioneaza cu Forta Civica si PNL: Programul evenimentelor de sambata

Sambata, 26 Iulie 2014, ora 08:40
3469 citiri
PDL fuzioneaza cu Forta Civica si PNL: Programul evenimentelor de sambata

PDL si PNL oficializeaza fuziunea, precum si absorbtia Fortei Civice, sambata, in cadrul a doua conventii ce au loc la Palatul Parlamentului. De asemenea, se face primul pas pentru desemnarea candidatului comun al Aliantei Crestin Liberale la prezidentiale.

Evenimentul de sambata este impartit in trei parti: Conventia Nationala Extraordinara a PDL, o sedinta comuna a PDL si Fortei Civice, precum si o Conventie comuna cu PNL, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de biroul de presa al PDL.

La ora 11.00 incepe Conventia Nationala a PDL, in cadrul careia se va modifica statutul partidului, urmand sa apara inca o pozitie de prim-vicepresedinte si una de vicepresedinte, ce vor fi ocupate de Andrei Chiliman, respectiv Vlad Moisescu.

Urmeaza aprobarea protocolului de fuziune prin absorbtie a Fortei Civice de catre PDL, dupa care, in sedinta comuna a celor doua formatiuni, se va vota aprobarea fuziunii. Va fi votat apoi statutul modificat al PDL ca urmare a fuziunii.

Dupa acest eveniment urmeaza si votul protocolului de fuziune prin contopire dintre PDL si PNL, dupa care se voteaza statutul noului partid rezultat din contopirea celor doua formatiuni, precum si protocolul de functionare a aliantei electorale dintre PDL si PNL pentru alegerile prezidentiale - Alianta Crestin Liberala.

In cele din urma, inainte de incheierea Conventiei Nationale Extraordinare a PDL, la ora 12.30, se da un "vot de mandate al Biroului Permanent pentru desemnarea candidatului ACL la alegerile prezidentiale".

In ultima parte a evenimentului de sambata, la ora 13.00 incepe sedinta comuna a Conventiei/Congresului PDL-PNL, in cadrul careia vor sustine discursuri vicepresedintele PPE, Maro David, democrat-liberalii Daniel Buda si Catalin Predoiu, liberalii Mihai Voicu si Ludovic Orban, precum si presedintii celor doua partide, Vasile Blaga si Klaus Iohannis.

Intre discursuri se va supune la vot protocolul de fuziune prin contopire dintre PDL si PNL, precum si statutul partidului rezultat prin fuziunea PDL si PNL.

In cele din urma, cei doi secretari generali ai PDL si PNL - Marian Petrache si Gheorghe Flutur - vor inchide sedinta comuna a celor doua formatiuni, care va lua sfarsit in jurul orei 14.30, in acordurile imnului "Verde-nrourat".

F.N.

Citeste si:
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului director ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului director ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Tudor Simota, fost director general al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), schimbat după doar cinci zile de activitate, a dezvăluit că funția din care a fost înlocuit era...
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide cine va fi noul ministru al Agriculturii. Care sunt propunerile interne SURSE
PSD decide miercuri, în şedinţa Consiliului Politic Naţional, cine va fi noul ministru al Agriculturii, după demisia lui Adrian Chesnoiu, în urma cererii DNA de ridicare a imunităţii...