Traseismul, legalizat: Rezolutie a primarilor PDL si PNL pentru sustinerea lui Iohannis

Sambata, 06 Septembrie 2014, ora 15:44
2525 citiri
Traseismul, legalizat: Rezolutie a primarilor PDL si PNL pentru sustinerea lui Iohannis
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Liga Alesilor Locali ai ACL a adoptat, sambata, o rezolutie pentru sustinerea la prezidentiale a presedintelui PNL, Klaus Iohannis, dar si impotriva masurilor prevazute de OUG 55/2014, care permite traseismul politic al alesilor locali.

Rezolutia a fost adoptata in unanimitate de primarii, sefii consiliilor judetene si consilierii PNL si PDL reuniti la Brasov. Potrivit documentului, alesii locali ai PNL si PDL isi declara "sprijinul hotarat si neconditionat fata de candidatul ACL la alegerile prezidentiale din 2014 - Klaus Iohannis".

"Vom face tot ce ne sta in putinta, in limitele unei competitii democratice, pentru a-l sprijini in campania electorala viitoare, iar Klaus Iohannis va fi viitorul presedinte al Romaniei. Credem cu tarie in proiectele si viziunea lui Klaus Iohannis pentru Romania si vom contribui in mod activ la implementarea masurilor propuse de acesta si in final, la schimbarea Romaniei in bine", mentioneaza rezolutia.

Liga Alesilor Locali sustine ca reprezentantii PNL si PDL nu au candidat in alegeri "pentru a face jocurile politice ale Guvernului si ale PSD". "Din acest motiv dezavuam incercarea acestora de a desconsidera voturile romanilor si de a racola, prin orice mijloace, alesi locali de la toate fortele politice adversare", se mai arata in document.

"Vedem ca, in spatele unor argumente perfide si demagogice, in realitate sta un singur motiv ascuns - fraudarea alegerilor. Victor Ponta si baronii PSD incearca, prin controlul a cat mai multi primari si consilieri locali, sa isi puna la punct mecanismul de fraudare. Indiferent de santajele si constrangerile la care va apela Guvernul, vom ramane loiali electoratului care ne-a ales, proiectelor pe care le-am sustinut si candidatului nostru, Klaus Iohannis.

Victor Ponta si PSD trebuie sa inteleaga ca atunci cand suntem amenintati cu lipsa de fonduri, atunci cand suntem amenintati cu faptul ca nu ne vom putea duce la bun sfarsit proiectele de investitii, in realitate cei amenintati cu adevarat sunt romanii. Victor Ponta si baronii PSD trebuie sa inteleaga ca nu pe noi ne santajeaza, ci isi santajeaza propriul popor", se arata in rezolutie.

Traseismul, legalizat Ordonanta a fost publicata in Monitorul Oficial si a intrat in vigoare

OUG care permite migratia alesilor locali fara ca acestia sa isi piarda mandatul a fost publicata marti dupa-amiaza in Monitorul Oficial.

Traseismul, legalizat: Primul nume greu care profita de ordonanta si trece la Putere

"Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile art. 9 alin. (2) lit. h1) si art. 15 alin. (2) lit. g1) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 45 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta primarii si presedintii consiliilor judetene, consilierii locali si consilierii judeteni, precum si candidatii care au fost declarati supleanti, isi pot exprima in scris si o singura data optiunea cu privire la partidul politic, organizatia minoritatii nationale din care doresc sa faca parte sau sa devina independenti, fara ca alesii locali respectivi sa-si piarda calitatea dobandita in urma alegerilor", se arata in ordonanta.

Traseismul, legalizat Blaga anunta plangeri penale pentru ministrii care au semnat OUG

O delegatie de parlamentari PNL a depus joi, la Avocatul Poporului, sesizarea pentru contestarea la Curtea Constitutionala a ordonantei de urgenta privind migratia alesilor locali, liberalii avertizand ca, daca pana luni Victor Ciorbea nu va da curs demersului, incep pichetarea sediului institutiei.

Citește și:
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...
Cât de mult îi ajută pe adolescenți să voteze de la 16 ani. Analist: ”Nu pot fi așa ușor manipulați ca vârstnicii”
Cât de mult îi ajută pe adolescenți să voteze de la 16 ani. Analist: ”Nu pot fi așa ușor manipulați ca vârstnicii”
Reducerea vârstei pentru dreptul de vot, de la 18 la 16 ani, ar putea avea de fapt beneficii atât pentru adolescenți, care își pot exprima liber opțiunile politice dar mai este o altă...