ACL cere ajutorul UE si SUA in scandalul migratiei primarilor si ameninta cu greva parlamentara

Miercuri, 27 August 2014, ora 12:53
3360 citiri
ACL cere ajutorul UE si SUA in scandalul migratiei primarilor si ameninta cu greva parlamentara

Alianta Crestin Liberala (ACL) a trimis o scrisoare ambasadelor statelor UE si ambasadei SUA in care semnaleaza pericolul ca alegerile prezidentiale sa fie fraudate de catre PSD, atragand atentia asupra intentiei Guvernului Ponta de a permite migratia alesilor locali timp de doua saptamani.

"Consideram ca astfel Ponta si PSD pregatesc fraudarea alegerilor prezidentiale si pun in pericol imaginea externa a Romaniei ca stat democratic, in care sansele sunt egale intre competitori. Am subliniat faptul ca prin inregimentarea politica a alesilor locali ai opozitiei in PSD si satelitii sai se creeaza in mod deliberat premisele pentru fraudarea alegerilor prezidentiale din noiembrie.

Asupra primarilor si consilierilor PNL si PDL se fac presiuni din partea PSD pentru a trece in barca puterii dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta ce va consfinti migratia politica. Aceste presiuni vor fi dublate de alocari de fonduri in luna septembrie, pentru a accentua migratia politica", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com de alianta PNL-PDL.

Ioan Stanomir: Ordonanta privind migratia alesilor locali urmareste intarirea randurilor PSD

In plus, semnatarii scrisorii spun ca au "reamintit" partenerilor europeni si americani faptul ca, tot cu intentia de a frauda alegerile, guvernul condus de candidatul la presedintie al PSD, Victor Ponta, a emis si ordonanta care modifica legea alegerii presedintelui, "pentru a incuraja turismul electoral si votul multiplu".

"Suntem convinsi ca preocuparea constanta a Guvernului SUA si a Uniunii Europene pentru intarirea statului de drept in Romania si respectarea valorilor democratice, inclusiv prin garantarea unor alegeri libere, va putea contribui si de aceasta data la impiedicarea unui comportament abuziv deosebit de grav al PSD, ce va deschide calea fraudarii alegerilor prezidentiale din noiembrie", se arata in incheierea comunicatului citat.

Presedintele PPE, ingrijorat de migratia primarilor din Romania: Este nepotrivit

ACL pregateste proteste de strada si ameninta cu greva parlamentara

Intr-o interventie la postul B1 TV, Tinel Gheorghe, liderul deputatilor PDL, si-a exprimat increderea ca partenerii externi vor reactiona si ca demersul PSD va fi astfel "stopat".

"PSD va primi o palma la fel ca in 2012, la suspendarea presedintelui. E numai inceputul demrsurilor noastre, veti vedea si actiunile noastre parlamentare. Ne asteptam ca joi sau vineri guvernul Ponta sa adopte ordonanta de urgenta", a declarat liderul deputatilor PDL.

Intrebat ce au in plan, daca Guvernul va adopta totusi ordonanta, acesta a spus ca opozitia e gata sa treaca si la "actiuni de protest in strada".

In plus, Tinel Gheorghe a dezvaluit ca daca Guvernul va adopta ordonanta, ACL va cere Camerei Deputatilor ca actul normativ sa fie introdus cu prioritate, in regim de urgenta, pe ordinea de zi, pentru a fi respins imediat.

"Nu este exclus ca daca nu vor stopa aceasta actiune, sa intram in greva parlamentara", a mai declarat el.

PNL ii face plangere penala lui Ponta, daca se adopta OUG privind migratia alesilor locali

Reactii vehemente impotriva ordonantei propuse de vicepremierul Dragnea

Marti, Cristian Diaconescu, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, a trimis o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, in care atentioneaza asupra riscului fraudarii alegerilor de catre PSD, inclusiv prin adoptarea ordonantei care permite migratia alesilor locali.

Diaconescu ii scrie lui Barroso: Ordonanta lui Dragnea ar putea sa altereze rezultatul alegerilor

Ordonanta ar fi trebuit sa se afle pe ordinea de zi a sedintei de guvern de marti, dar asta nu s-a intamplat dupa ce UDMR, membra in coalitia de guvernare, a anuntat ca nu o sustine, atat ca principiu, cat si din cauza faptului ca ea nu s-a aflat in dezbatere publica, asa cum prevede legea.

Tensiuni in Guvern: UDMR nu e de acord cu migratia alesilor locali

Citeste si:
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă a adus la Palatul Victoria doi foști consilieri de la Ministerul Apărării
Doi consilieri de stat au fost numiţi joi, 2 decembrie, în Cancelaria premierului Nicolae Ciucă. Este vorba despre Gheorghiţă Agafiţei și Daniel Anghel. Deciziile privind numirea celor...
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Florin Cîțu, despre riscul pierderii șefiei PNL: ”Nu se pune în discuție. Suntem la guvernare opt ani”
Fostul premier Florin Cîțu a declarat joi, 2 decembrie, că este exclus să fie schimbat de la conducerea PNL, amintind că a fost votat de 60% dintre colegi. Liderul PNL a precizat că...