Antonescu: Alianta cu PC nu este un gest de ostilitate fata de PSD

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 14:32
3175 citiri
Antonescu: Alianta cu PC nu este un gest de ostilitate fata de PSD
Foto: Antena 3

Biroul politic al PNL a votat, miercuri, in unanimitate constituirea Aliantei de Centru Dreapta intre PNL si PC, a anuntat presedintele liberalilor, Crin Antonescu, precizand ca este "o alianta care se constituie pe baze programatice si doctrinare".

"PNL incepe anul cu convingerea ca este de datoria noastra sa facem cat mai mult si cat mai rapid pentru ca situatia politica, economica, sociala a Romaniei sa se schimbe. Promisiunile actiualei puteri nu mai pot pacali pe nimeni. Asteptarile romanilor se indreapta acum catre Opozitie, in speranta unei schimbari majore, substantiale, care sa redea macar speranta ca se poate reveni la normalitate. PNL este decis sa actioneze pe cat ii sta in putinta pentru ca actuala opozitie sa-si asume responsabilitatea de a se tranforma in Putere", a declarat Crin Antonescu.

El sustine ca in prezent Romania are nevoie sa schimbe presedintele, guvernul si majoritatea parlamentara.

"Este un pas catre o constructie mai larga, atat in viziunea noastra, cat si cea a PC. Nu este un gest de ostilitate fata de PSD, dimpotriva si acesta(n.r. PSD-UL) este avizat de aceasta alianta care se va constitui, ca potential principal partener", a tinut sa sublinieze liderul liberal.

Crin Antonescu a adaugat ca relatiile sale cu Victor Ponta sunt "normale", la fel ca si cele dintre PSD si PNL, care "nu au niciun element care sa impiedice o constructie majora si decisiva pentru soarta Romaniei. Este nebvoie sa facem tot ce putem impreuna", spune Antonescu.

Presedintele PNL a dezmintit posibilele negocieri intre Radu Stroe si Liviu Dragnea.

"Informatiile aparute in presa privitoare la negocieri intre Radu Stroe de la PNL si Liviu Dragnea de la PSD nu au nici cel mai mic temei. Nu s-au purtat discutii cu privire la candidaturi comune si trebuie sa dezmint acest lucru", a explicat Crin Antonescu.

"Daca vorbim de o mare coalitie ea nu se face prin alipirea cuiva la altceva ci prin reunirea fortelor majore politice, de stanga si de dreapta. Stiu ca asa ceva dureaza si urmeaza pasi temeinici, dar cred ca trebuie sa ne grabim. Nu am dubii in legatura cu faptul ca si cei din PSD cred in necesitatea ei... Cred ca pana la 1 martie asa ceva se poate constitui", a mai explicat liberalul, precizand ca UDMR poate fi un element cheie in toata aceasta constructie.

Si conservatorii au anuntat, miercuri, prin vocea liderului PC, Daniel Constantin ca au votat alianta cu PNL, urmand a fi negociat protocolul de colaborare si intrerupta alianta cu PSD.

"Aceasta decizie nu este o repozitionare a relatiilor noastre cu PSD, m-am consultat cu dnul Victor Ponta si vreau sa-i multumesc foarte mult pentru maniera eleganta in care a inteles sa trateze aceasta problema. Vom ramane in continuare ca partide de opozitie alaturi de PSD si sper ca impreuna cu PNL si PSD sa incercam sa realizam acea alternativa de care Romania are nevoie in momentul de fata pentru a rasturna puterea portocalie", a declarat Constantin.

El spune ca "poate la un moment dat vom ingloba si UDMR in constructie".

Presedintele PC, Daniel Constantin, a precizat ca formatiunea sa intentioneaza ca pana la inceputul lunii februarie sa constituie grupuri parlamentare proprii, purtandu-se in acest sens negocieri cu parlamentari ai UNPR.

Quarterly Report - Editia 4

Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
370 de evenimente sau incidente au fost sesizate de la debutul campaniei electorale, iar în urma verificărilor au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, a informat joi, 23 mai, Guvernul,...
Cum se apără George Simion de acuzațiile de extremism: ”Până şi papuaşii s-au răzvrătit”
Cum se apără George Simion de acuzațiile de extremism: ”Până şi papuaşii s-au răzvrătit”
George Simion, preşedintele AUR, le-a spus nemţenilor că nu sunt extremişti şi nu iau puterea prin forţă. În schimb, el a adăugat că acum avem mai mulți ”stăpâni” și că ”toată...
#Crin Antonescu PNL, #alianta PNL PC , #Crin Antonescu