Antonescu, despre alianta cu PC: Am semnat fara retinere, in ciuda asediului

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 15:03
2667 citiri
Antonescu, despre alianta cu PC: Am semnat fara retinere, in ciuda asediului
Foto:Antena 3

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca nu a avut nicio retinere sa semneze protocolul de alianta cu Partidul Conservator, in ciuda faptului ca a fost criticat intens in ultimele zile din aceasta cauza.

"Am semnat fara retinere, in ciuda asediului dezlantuit impotriva noastra, a mea principal, in ultimele zile. Am constiinta clara ca nu incalc cu nimic principiile PNL sau ale mele. Sunt onorat sa fiu in aceasta formula coleg cu oamenii din PC", a spus Antonescu la semnarea protocolului de alianta.

El a declarat inca o data ca alianta cu PC e benefica scenei politice din Romania si ca reprezinta o coagulare a fortelor politice de dreapta.

"Fac, in calitate de presedinte, acest pas cu onestitate, cu increderea ca e o mutare benefica scenei politice de azi. Avem la baza compatibilitatea doctrinara si programatica, alianta nu e de ultima ora, e dezvoltata in ani si a fost consacrata de forurile care le-au adus la zi si le-au adaptat", a spus Antonescu.

Liderul PNL a raspuns la intrebarile jurnalistilor cu privire la modul in care s-a format alianta PNL-PC, spunand ca alianta a fost votata cu 4 voturi impotriva si cinci abtineri, iar protocolul si prevederile sale a fost votat cu 14 voturi impotriva. Liderul liberal a adaugat insa ca alianta nu s-a nascut pornind de la o "tocmeala" intre cele doua partide si ca o alianta cu PSD va urma acelasi parcurs.

"Daca o discutie despre o mare alianta cu PSD va avea loc, din punctul meu de vedere va pleca de la acelasi principii, nu avem timp sa ne tocmim in vreme ce tara arde", a declarat Crin Antonescu.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a reiterat si el ideea ca alianta "e vointa cetatenilor" si ca scopul formatiunii e sa devina principala forta politica pe partea dreapta a esichierului.

"Era o presiune publica a cetatenilor pentru a se intampla asa ceva", a spus Constantin.

Quarterly Report - Editia 4

Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
Sute de incidente, sesizate de la începutul campaniei electorale. Concluziile verificărilor
370 de evenimente sau incidente au fost sesizate de la debutul campaniei electorale, iar în urma verificărilor au fost aplicate 105 sancţiuni contravenţionale, a informat joi, 23 mai, Guvernul,...
Cum se apără George Simion de acuzațiile de extremism: ”Până şi papuaşii s-au răzvrătit”
Cum se apără George Simion de acuzațiile de extremism: ”Până şi papuaşii s-au răzvrătit”
George Simion, preşedintele AUR, le-a spus nemţenilor că nu sunt extremişti şi nu iau puterea prin forţă. În schimb, el a adăugat că acum avem mai mulți ”stăpâni” și că ”toată...
#alianta pnl pc presiune, #antonescu alianta pc asediu , #Crin Antonescu