Crin Antonescu, succesorul lui Basescu la presedintie - sondaj CCSB

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 23:11
9346 citiri
Crin Antonescu, succesorul lui Basescu la presedintie - sondaj CCSB
Foto: Arhiva

Crin Antonescu este favorit la presedintia Romaniei, fiind preferat de catre 34% dintre cei care isi exprima dorinta de a se prezenta la vot, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale. Liberalul ar fi secondat de Victor Ponta, cu 24% din sufragii.

Pe locul trei in preferintele electoratului, pentru functia de sef al statului, se afla Dan Diaconescu, presedintele Partidului Poporului, care ar obtine 6%.

Gigi Becali ar fi ales de catre 4% dintre romani, la egalitate cu Corneliu Vadim Tudor si Dan Voiculescu, arata un sondaj CCSB, comandat de Antena 3, dat publicitatii marti.

Daca duminica viitoare ar avea loc turul 2 al alegerilor prezidentiale si ar ramane in cursa Victor Ponta si Crin Antonescu, preferatul ar fi liderul PNL, care ar obtine 58%, in timp ce liderul PSD ar lua doar 42%, mai arata sondajul.

PSD ar castiga alegerile parlamentare cu 35%

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri generale pentru Parlamentul Romaniei, sondajul arata ca PSD ar castiga cu 35%, secondat de PNL cu 27%, in timp ce PD-L ar obtine 18% din sufragii.

Partidul Poporului, condus de Dan Diaconescu, ar obtine - 8%, UDMR - 3%, PC - 3% si UNPR 0%, arata ultimul sondaj CCSB.

In ceea ce priveste noua alianta infiintata, sondajul CCSB mai arata ca 62% dintre romani sunt de acord cu infiintarea unei aliante intre PC, PNL si PSD, in timp ce 21% sunt impotriva.

Sondajul CCSB a fost realizat in perioada 8-9 ianuarie, prin metoda CATI, pe 857 persoane, marja de eroare +/- 3,4%.

PSD ar castiga alegerile parlamentare cu 38% - Sondaj CSCI

Preferinta electoratului pentru social democrati a fost evidentiata si de un alt sondaj realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic, dat publicitatii luni, care coteaza PSD cu 38%.

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSD ar castiga cele mai multe locuri, fiind votat de 38% dintre romani. Social democratii ar fi secondati de Alianta PNL-PC cu 24%, PD-L obtinand doar 18%, arata un sondaj CSCI, dat publicitatii luni.

Pe urmatoarele locuri se afla partidul lui Dan Diaconescu, Partidul Poporului, cu 9,9%, PRM - 5,7%, UDMR - 4% si PC - 1,3%.

Sondajul realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic mai arata ca, la capitolul incredere, Crin Antonescu, presedintele PNL, se afla pe primul loc, cu o cota de 13%, urmat de Victor Ponta, cu 12%.

Pe locul trei se afla Adrian Nastase, care a obtinut 5%, urmat de pedelistul Vasile Blaga cu 4%, Traian Basescu - 3%, Dan Voiculescu - 2% si Emil Boc - 2%.

Citește și:
Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României
Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României
Președintele României, Klaus Iohannis, a postat pe Twitter un mesaj legat de cererea Ucrainei privind aderarea în regim de urgență la Alianța Nord Atlantică. ”Împreună cu...
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...