Editorial: Pentru cine lucreaza Crin Antonescu?

Marti, 11 Ianuarie 2011, ora 09:35
5479 citiri
Editorial: Pentru cine lucreaza Crin Antonescu?

Tentat sa vada in oricine pune la indoiala oportunitatea aliantei liberalilor cu partidul lui Dan Voiculescu un admirator al lui Traian Basescu, presedintele PNL se afla in fata unei comisii de ancheta pe care o va institui in mintea sa, si care va avea menirea sa raspunda la o intrebare: pentru cine lucreaza Calin Popescu Tariceanu, Ludovic Orban, Adriana Saftoiu si Varujan Vosganian?

Cum este indragostit de propria imagine, seful liberal nu realizeaza ca intrebarea trebuie pusa altfel: pentru cine lucreaza el, presedintele PNL? Dar narcisistii nu au obiceiul introspectiilor, mai ales cei inteligenti, cum este Crin Antonescu. Daca descopera ceva sa-si reproseze?

Invitandu-i pe opozantii deciziei sale de a deveni mai aproape de platourile Antenelor sa se retraga din conducere (i-a spus-o explicit lui Vosganian, dar se intelege ca a vorbit cu tot grupul) - dau crezare spuselor Lilianei Ruse de la "Gandul", cel mai bun jurnalist roman in materie de politica interna - presedintele PNL a aratat ceva mai mult decat banuiam eu de ceva vreme: Daca Traian Basescu e un golan politic, atunci Crin Antonescu are premise sa-l depaseasca. Doar a avut in fata modele care, bazandu-se pe imaturitatea electoratului (neimputabila unui popor abia iesit din dictatura), au inmuiat oasele romanilor si i-au adus la urne precum pe Jerry mirosul suncilor fripte de Tom pentru a-i lua mintile.

Careul de opozanti a sesizat acest lucru, fireste. Oamenii se tem pentru viitorul partidului in care au investit atat de mult. Si pe buna dreptate. Ce nevoie are PNL de un apendice detinator de vehicul mediatic care oricum ii serveste, dar care nu poate scapa de stampila lui Dan Voiculescu? Mai ales acum, cand se afla la cea mai mare cota?

Nu PNL are nevoie, desigur, ci presedintele sau. Crin Antonescu stie ca in acest moment are premisele sa fie considerat viitorul presedinte al Romaniei, dar nu este dispus sa riste nimic. Daca descopera cumva PSD solutia unui candidat credibil si reuseste sa-l cocoate in varful increderii romanilor? Pana in 2013 este posibil.

Pana la increderea deplina a romanilor, care trebuie conservata si sporita, adusa la punctul de fierbere in 2013, Crin Antonescu ar trebui sa se gandeasca la urmatoarea chestiune: Daca nu este in stare sa ofere publicului unitate interna, cum va vinde noua alianta, grevata de atatea tare?

Daca va desconsidera curentul care se opune mariajului cu PC, presedintele liberal va avea o problema. Cei patru nu reprezinta familiile lor, ci cam o jumatate din PNL, dupa informatiile mele. Cei patru se simt in acest moment ignorati, si nu actioneaza din orgoliu, ci in numele unui principiu: pana unde poate fi sacrificata democratia pentru a nu se ajunge la dictatura? Pleaca Basescu, dar pe cine punem in loc?

Este drept ca in momentul in care a cucerit sefia partidului, Crin Antonescu a venit cu o echipa despre care a dat senzatia ca va actiona asumandu-si deciziile, fie si ele nepopulare, in ciuda celor care are alte opinii. Chiar si in aceste conditii, a fost votat. Intre timp, insa, foarte multi liberali s-au intrebat daca nu cumva au facut o greseala, fie si numai pentru faptul ca limbajul celui care-i reprezinta denota golanie, nu o cana cu vin fiert. Oare mai are Crin Antonescu suficienta luciditate pentru a realiza ca a deschis inca un front de lupta, de aceasta data cu lideri grei ai partidului sau?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#alianta PNL PC, #Crin Antonescu PNL PC, #Antonescu Alianta PNL PC , #Crin Antonescu
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Mai exista o explicatie: cri stand cam prea mult pe la antene si realitatea confunda studioul
Poza conti
conti
rank 5