Voiculescu: Marea alianta a Opozitiei trebuie sa fie de centru

Vineri, 07 Ianuarie 2011, ora 14:37
1660 citiri
Voiculescu: Marea alianta a Opozitiei trebuie sa fie de centru
Foto:Cotidianul

Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, se arata de parere ca Opozitia trebuie sa se unifice, iar viitoarea alianta PSD-PNL-PC va trebui sa fie una de centru.

"Am fost de acord cu Daniel Constantin (pre?edintele PC n.n.) atunci cand a sustinut ca intarirea dreptei este o prioritate. Dar, pentru marea majoritate a romanilor, pentru pensionari, pentru tineri, pentru bugetari, avem nevoie de un CENTRU puternic. Iar acest lucru il vom putea realiza mult mai bine aducand alaturi de ACD experienta politicilor sociale PSD. Eu sunt din punct de vedere practic un om de dreapta, insa nu pot abandona sufleteste filonul social. Iata de ce pentru mine alianta larga cu PSD este o mare prioritate" spune Voiculescu pentru Innpolitics.

In ultimele zile, PSD, PNL si PC au vorbit intens despre o unificare a Opozitiei din Romania, iar primul pas a fost facut prin crearea Aliantei de Centru-Dreapta, dintre liberali si conservatori.

Din declaratiile liderilor celor trei partide, pare posibil ca si PSD sa adere la o alianta mai larga, pentru alegerile parlamentare din 2012. Vicepresedintele PC, Bogdan Diaconu, declara vineri la TV Ziare.com faptul ca cele trei partide isi doresc o lista comuna la legislative, astfel incat sa obtina peste 50% din mandatele electorale si sa dea astfel premierul pe care il doresc, nu sa stea la mana presedintelui Basescu.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#alianta opozitie centru Voiculescu, #alianta psd pnl pc , #Dan Voiculescu