Constantin, atac dur la Antonescu si un mesaj: Ruperea PNL de PC inseamna ruperea USL

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 16:51
4667 citiri
Constantin, atac dur la Antonescu si un mesaj: Ruperea PNL de PC inseamna ruperea USL
Foto: epochtimes-romania.ro

Presedintele Daniel Constantin a facut socoteala jignirilor aduse in ultimul timp de Crin Antonescu partenerilor de guvernare, amintind de atributele "nerusinat", "parsivel" si "subordonat", folosite de acesta.

"Nu am inteles, dar facem eforturi cu totii sa-l intelegem. Eu sunt subordonat, domnul Ponta este parsivel, domnul Dan Voiculescu este nerusinat. Domnul Antonescu a dat mai mult declaratii impotriva partenerilor de coalitie", i-a raspuns dur Daniel Constantin presedintelui PNL Crin Antonescu, care il acuzase mai devreme ca este subordonatul premierului Ponta si ca nu-i raspunde la telefon.

"Nu stiu ce vrea sa spuna prin subordonare, dar eu, alaturi de 10 colegi liberali, sunt in echipa guvernamentala a lui Victor Ponta", a spus presedintele PC si a continuat sa-i reproseze presedintelui liberalilor ca isi ataca partenrii.

"Domnul Antonescu a facut declaratii gratuite la adresa domnului Ponta, a domnului Voiculescu, la adresa mea. Nu l-am vazut facand acelasi lucru si la adresa lui Traian Basescu", a spus Constantin.

El a reamintit ca nefunctionarea protocolului ACD a fost reclamata inca din vara de catre Partidul Conservator.

"Daca domnul Antonescu nu mai doreste sustinerea Partidului Conservator nu e nicio problema. In iunie 2013 am spus clar: cu regret, protocolul PNL-PC nu se respecta, in 28 de judete. PNL a negociat si in numele PC cu domnul Ponta apoi a uitat sa negocieze si cu PC", s-a plans Constatin.

Daniel Constantin a spus ca Alianta de Centru Dreapta, alianta constituita oficial inaintea alegerilor intre PNL si PC nu mai exista de facto, dar nu este rupta si de drept pentru ca asta ar insemna si ruperea USL-ului.

"Nu sunt jurist, dar am spus din iunie ca ruperea ACD din punct de vedere juridic ar insemna ruperea USL-ului", a spus Constantin. El a reprosat PNL ca nu este recunoscator PC si nu il respecta desi alianta cu conservatorii a dat PNL-ului un mare avanttaj in USL.

"PC a dat forta acestei aliante ACD. Daca nu ar fi fost intr-o alianta cu Partidul Conservator, PNL nu ar fi putut cere paritate cu PSD in cadrul USL", a incheiat Daniel Constantin.

Dilema lui Antonescu: Relatia cu PC nu mai exista, dar oficializarea rupturii ar afecta USL

Crin Antonescu a declarat luni ca Alianta de Centru Dreapta (ACD), intre PNL si Partidul Conservator, nu mai exista "de facto", dar a recunoscut ca oficializarea acestei rupturi s-ar putea sa ridice probleme din punct de vedere juridic pentru USL.

Crin Antonescu a declarat ca PNL si PC nu au avut o colaborare foarte buna si l-a acuzat pe Daniel Constantin, presedintele PC, ca s-a comportat in permanenta ca un "subordonat" al lui Victor Ponta, nu ca un partener al PNL.

Citește și:
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
De când se vor putea vaccina antigripal românii în farmacii. Anunțul ministrului Sănătății
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat luni, 3 octombrie, că românii s-ar putea vaccina antigripal în farmacii din acest an. Ministrul a precizat că autoritățile...
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis după ce a ”uns-o” pe Ligia Deca la conducerea Ministerului Educației VIDEO
Fostul consilier prezidenţial Ligia Deca a depus luni, 3 octombrie, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Educaţiei, la Palatul Cotroceni. În cadrul ceremoniei,...