Daniel Constantin: Basescu incearca sa preia initiativa in gestionarea situatiei din tara

Luni, 13 Februarie 2012, ora 23:14
2314 citiri
Daniel Constantin: Basescu incearca sa preia initiativa in gestionarea situatiei din tara

Presedintele PC, Daniel Constantin, crede ca presedintele Traian Basescu incearca sa preia initiativa in gestionarea situatiei din tara, in conditiile in care Guvernul Ungureanu ar fi incapabil sa faca acest lucru.

"Interventia presedintelui de astazi, dincolo de nesiguranta din exprimare, mi se pare ca incearca sa preia din nou initiativa vis-a-vis de unele atributii ale Guvernului in gestionarea situatiilor catastrofale pe care le traverseaza tara, vazand ca si Guvernul Ungureanu este incapabil sa gestioneze corect si, mai important, sa comunice corect", sustine Constantin, intr-un comunicat de presa remis redactiei Ziare.com.

Basescu ar acuza atat autoritatile locale cat si Opozitia ca exagereaza. "Incercand sa nu para defazat in raport cu problemele oamenilor, presedintele a facut referire la calamitatile din Romania, aratand cu degetul spre autoritatile locale. Pe de alta parte, arata cu degetul spre Opozitie, si mai ales spre Victor Ponta, spunand ca exageram, prin cerintele noastre, situatia reala", spune Constantin.

Cu toate acestea, spune seful conservatorilor, "daca autoritatile de nivelul prefectilor si reprezentantilor MAI si-ar fi facut treaba inca din prima zi cand presedintele Consililului Judetean a solicitat declararea starii de alerta, probabil ca s-ar fi prevenit o parte din pierderile de vieti omenesti pe care le-am suferit".

Daniel Constantin a remarcat ca preluarea stafetei de catre noul guvern a condus la o politizare a situatiei, intrucat, spune acesta, "mobilizarea utilajelor din judetele apropiate prin MAI si Ministerul Transporturilor ar fi putut debloca mult mai repede oamenii inzapeziti dar, din pacate, noii sefi ai acestor ministere au intrat si ei in jocul politic si nu au dorit sa raspunda solicitarilor venite de la Consiliile Judetene, din simplul motiv ca acestea sunt conduse de reprezentanti ai Opozitiei".

Referitor la cele 7 puncte care sunt in comun intre discursul domnului Ponta si programul de guvernare al Executivului Ungureanu, Daniel Constantin apreciaza ca acestea sunt bune pentru cetateni si merita aplicate, "dar asta nu inseamna ca s-au rezolvat toate problemele generate de PDL in ultimii trei ani si ca ar trebui sa ne intoarcem automat in Parlament".

Opozitia, in opinia liderului conservatorilor, nu se va intoarce in Parlament inainte de a se pune in aplicare patru puncte, mentionate in comunicat:

"1. un angajament public al primului-ministru ca nu va mai folosi asumarea raspunderii si ordonantele de urgenta;

2. un angajament public din partea celor de la putere ca vor participa si vor recunoaste Parlamentului dreptul de a cenzura Guvernul prin motiune de cenzura, nu sa stea in banci fara sa voteze;

3. fraudarea votului de catre Roberta Anastase trebuie sanctionata si trebuie date garantii ca nu se va mai repeta asa ceva in viitor;

4. rediscutatarea modificarii abuzive a Regulamentului, care a recunoscut in Parlament un partid care nu a candidat niciodata."

A.I.

Ședință decisivă a coaliției PSD-PNL. Este tranșată problema comasării alegerilor. Scenariul care se conturează pentru cele două partide
Ședință decisivă a coaliției PSD-PNL. Este tranșată problema comasării alegerilor. Scenariul care se conturează pentru cele două partide
O şedinţă a coaliţiei are loc, miercuri, în care liderii PSD şi PNL discută din nou subiectul comasării alegerilor, după mai multe încercări în care nu s-a ajuns la o înţelegere...
Asemănări și deosebiri între fosta USL, "cea mai toxică alianţă politică", și coaliția actuală: "Boc și Băsescu au tăiat joburile și au sugrumat mediul privat"
Asemănări și deosebiri între fosta USL, "cea mai toxică alianţă politică", și coaliția actuală: "Boc și Băsescu au tăiat joburile și au sugrumat mediul privat"
Comparații între USL și actualele negocieri care duc la ideea că am avea de-a face cu o repetare a istoriei sunt din ce în ce mai frecvente. Sunt însă și mari diferențe între cele două...
#Daniel Constantin, #Daniel Constantin Traian Basescu, #Daniel Constantin PC , #Daniel Constantin