Protocolul PNL-PC pentru Capitala: Jos mainile de pe Bucuresti!

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 09:44
1761 citiri
Protocolul PNL-PC pentru Capitala: Jos mainile de pe Bucuresti!
Foto:Antena 3

Partidul National Liberal, reprezentat de primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman si Partidul Conservator, reprezentat de primarul Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone au semnat miercuri Protocolul Aliantei de Centru-Dreapta pe municipiul Bucuresti, in cadrul caruia au propus si rezolutia "Jos mainile de pe Capitala", prin care se opun proiectului de lege prin care primariile de sectoare vor fi desfiintate, iar atributiile lor vor fi transferate Primariei Generale si Consiliului General.

"Am hotarat sa semnam impreuna o rezolutie a Aliantei de Centru-Dreapta pe Bucuresti: "Jos mainile de pe Bucuresti". PNL si PC iau act cu revolta de tendintele actualei puteri de reorganizare a Capitalei. Consideram ca asa numitul plan de reorganizare contravine intereselor cetatenilor bucuresteni si reprezinta interesele unui grup politico-financiar(...)Proiectul de lege va avea efecte negative asupra vietii de zi cu zi a cetateanului", a declarat presedintele PNL Bucuresti, Andrei Chiliman.

Primarul Sectorului 1 a cerut inca o data un referendum local referitor la aceasta problema, considerand ca "decizia trebuie pastrata aproape de bucuresteni".

La randul sau, Cristian Popescu-Piedone, a cerut si el un referendum si a afirmat ca Alianta de Centru-Dreapta va mobiliza cetatenii pentru a atinge numarul necesar validarii.

"E singura cale legala. Noi, primarii in functie, dorm sa reprezentam cetatenii asa cum ne-au ales, ca sa asiguram un climat politic alaturi de cetatenii care ne-au creditat cu votul lor. Trebuie sa constientizam prezenta la vot. Pentru ca acest referendum sa treaca jumatate din locuitorii orasului, aproximativ 900.000, trebuie sa fie prezenti. ACD va face mobilizare pentru a constientiza votul de care nu noi, ci bucurestenii au nevoie", a spus Piedone.

#protocol ACD Bucuresti, #rezolutie jos mainile ACD, #protocol PNL PC , #PNL