Voiculescu se desparte de Antonescu: Protocolul aliantei cu PNL nu functioneaza

Joi, 20 Iunie 2013, ora 14:55
4588 citiri
Voiculescu se desparte de Antonescu: Protocolul aliantei cu PNL nu functioneaza

Conducerea Partidului Conservator este de parere ca protocolul aliantei cu PNL, ACD, nu functioneaza. Astfel, de joi, pozitiile PC sunt ale partidului, care face parte din USL ca partid distinct, a anuntat joi Bogdan Ciuca, adaugand ca nu va fi rupt si nici denuntat acest protocol.

Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a facut aceste precizari dupa sedinta Biroului Executiv al partidului, relateaza Mediafax.

"Protocolul cu ACD fizic nu functioneaza. Nu prea au fost intalniri in plan local, nici in plan national. Asta nu inseamna ca avem o problema cu USL, USL ramane in continuare cel mai drag proiect al PC si credem ca este izbanda cea mai puternica a PC, alaturi de PSD si PNL. Pentru ca intalnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut ca toate pozitiile PC de acum incolo sunt ale PC si toate pozitiile PNL sunt ale PNL (...) Nu vizam o rupere, nu vizam o plecare", a precizat Ciuca.

Reprezentantul conservatorilor a anuntat ca a facut anuntul pentru a nu mai fi intrebat de fiecare data daca un proiect sau o initiativa a PC a fost discutata in ACD.

"Nu am discutat, pentru ca nu ne-am intalnit si nu functioneaza protocolul fizic, datorita problemelor de guvernare, problemelor locale. Avem o relatie buna, dar nu functioneaza. Ca urmare, toate pozitiile, declaratiile politice, interpelarile, initiativele legislative pe care le prezentam ca fiind ale PC sunt ale PC si nu sunt ale ACD, iar PNL are pozitii proprii", a adaugat Ciuca.

Antonescu nu s-a intalnit cu Daniel Constantin

Reprezentantul PC a mai dezvaluit ca Daniel Constantin i-a transmis in urma cu doua luni o adresa liderului PNL Crin Antonescu prin care ii solicita o intalnire pentru a vedea ce este de facut, astfel incat ACD sa functioneze.

In plus, protocolul aliantei prevedea ca Antonescu si Constantin sa se intalneasca de doua ori pe luna, lucru care nu s-a intamplat.

"Nu desfacem, nu denuntam, nu nimic. Va anuntam pe dumneavoastra ca toate pozitiile pe care noi le avem de acum incolo si toate initiativele PC sunt ale PC. Este firesc sa fie asa si fata de PSD si PNL", a completat Ciuca, precizand ca obiectivele comune se vor disucta in USL.

USL s-a infiitat la Iasi, in primavara lui 2011, fiind formata din ACD(liberali si conservatori) si PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu ce se laudă Piedone: ”L-am bătut pe șmecherul numărul 1”. Povestea care i-a adus celebra poreclă
Cu ce se laudă Piedone: ”L-am bătut pe șmecherul numărul 1”. Povestea care i-a adus celebra poreclă
Cristian Popescu-Piedone deja se vede primar al Bucureștiului. El a declarat că va câștiga cu peste 40% și că pentru PSD ar fi bine să-l susțină. De asemenea, politicianul continuă...
Cât de aproape este Nicușor Dan de al doilea mandat. Nou sondaj realizat la comanda actualului primar al Capitalei
Cât de aproape este Nicușor Dan de al doilea mandat. Nou sondaj realizat la comanda actualului primar al Capitalei
Primarul general Nicuşor Dan este favorit în cursa pentru Primăria Capitalei, cu 46,1% din opţiuni, conform unui sondaj Verifield realizat la comanda actualului edil. La întrebarea ”Dacă...
#ruptura USL, #PC desparte PNL, #scandal USL Voiculescu Antonescu , #PNL