Iliescu: Alianta nu se face pentru a accede la guvernare (Video)

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 11:27
2004 citiri
Iliescu: Alianta nu se face pentru a accede la guvernare (Video)
Foto: NapocaNews

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a declarat luni ca Opozitia incearca in prezent sa se "inchege" si ca o alianta nu se face pentru a accede la guvernare, ci pentru a raspunde asteptarilor populatiei.

Intrebat daca PSD va avea o pozitie comuna cu alianta PNL-PC, liderul onorific al PSD a raspuns: "Viata politica impune asa ceva, impune aceasta pozitie a celor trei partide si o forma sau alta de conlucrare. Opozitia trebuie sa se inchege, aceasta apropiere a PC de PNL are un temei logic si rational, in timp ce PSD este un partid de centru stanga care are conexiuni cu cel partide".

Liderul PSD a precizat ca dintotdeauna, Opozitia a cautat sa se inchege, amintind de Conventia Democrata din anii '90 si a precizat ca o colaborare a PSD cu PNL si PC este posibila, avand in vedere dialogul dintre partide.

"PSD se afla in dialog cu ambele partide, PC a intrat in Parlament prin alianta cu PSD si are o traditie indelungata de conlucrare. Cu PNL se afla de multa vreme pe o platforma comuna de criticare a actualei guvernari, iar chestiunile de organizare a Opozitiei sunt probleme practice ce rezulta din constrangerile si problemele concrete provocate de situatia politica actuala"", a explicat Ion Iliescu.

Liderul onorific al PSD a facut precizari si cu privire la rivalitatea dintre cele doua partide mari de Opozitie, PNL si PSD: "Exista o competitie interna si in cadrul Opozitiei. (...) Important este ca toate aceste formatiuni cu potentialul lor de gandire si potentialul de influenta a electoratului sa formeze o forta care sa se opuna Guvernarii", a declarat acesta.

Discutiile despre rivalitatile dintre liberali si social-democrati, in special intre liderii Crin Antonescu si Victor Ponta nu sunt importante, adauga Iliescu. "Nu asa se pune problema, aceasta e o abordare care urmareste un singur lucru: sa intretina o stare conflictuala in cadrul Opozitiei. Alianta se face cu o armata de oameni, in care fiecare isi va gasi locul potrivit", precizeaza Ion Iliescu.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....