Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Ponta si Antonescu anunta ca Alianta PSD-ACD va lua nastere in weekend

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 12:47
4061 citiri
Ponta si Antonescu anunta ca Alianta PSD-ACD va lua nastere in weekend
Foto: Antena 3

Liderii Opozitiei, Crin Antonescu si Victor Ponta, au anuntat luni ca demersurile pentru incheierea aliantei se apropie de final, primind aprobarile colegilor de partid, urmand ca protocolul de colaborare sa fie definitivat si votat, in forurile statutare ale celor doua partide, pe 4 si 5 februarie 2011.

Membrii Biroului Permanent al PSD l-au mandatat, luni, pe presedintele Victor Ponta sa elaboreze un protocol de colaborare cu membrii Aliantei de Centru Dreapta, PNL+PC, urmand ca acesta sa fie prezentat si votat in Comitetul Executiv si Consiliul National.

"Am supus la vot si am primit mandatul pentru a colabora cu ACD. Vom realiza un protocol de colaborare pe care trebuie sa il avem si in forma scrisa in zilele urmatoare. Acesta urmeaza sa fie prezentat vineri seara in fata Comitetului Executiv si sambata dimineata Consiliului National, pentru a fi votat si aprobat", a declarat liderul social democrat la sfarsitul sedintei Biroului Permanent.

Victor Ponta a mai precizat ca s-au stabilit si prioritatile social democratilor pentru noua sesiune parlamentara.

"Am stabilit pentru aceasta sesiune parlamentara prioritatile. Acestea sunt: restabilirea unui raport corect si normal intre Putere si Opozitie. Vom incerca in continuare sa cerem sa fie combatute fraudele Robertei Anastase. Categoric, ne mai preocupa si Codul Muncii. Am discutat cu sindicatele si vom discuta si cu patronatele", a mai spus liderul social democrat.

Victor Ponta a vorbit si despre protestul, de luni, al social democratilor, pentru sustinerea presedintelui Consiliului Judetean Arges.

"Protestul de luni este un semnal ca PSD nu vrea sa ne intoarcem la vremurile in care un partid decide arestarea opozantilor politici. Suntem convinsi ca un om trebuie sa fie considerat prezumat ca nevinovat pana cand Justitia dovedeste contrariul. Un om poate fi judecat in stare de libertate, daca nu este pericol public", a conchis Ponta.

PNL decide in Delegatia Permanenta din februarie daca se aliaza cu PSD

Crin Antonescu, liderul PNL, a declarat ca luni s-au incheiat consultarile cu membrii PNL la nivel national si ca decizia finala privind alianta ACD-PSD va fi luata in Delegatia Permanenta care va fi convocata pe 4-5 februarie.

Intrebat de jurnalisti care va fi formula finala pentru stabilirea candidatilor la alegeri, Crin Antonescu a raspuns ca formula ramane cea stabilita, de paritate.

"Noi am pornit si sper sa si incheiem cu ideea ca exista niste puncte fixe unde avem candidati comuni: parlament, presedinti de consilii judetene si primarii de resedinta de judet. In rest exista posibilitatea ca dupa toate analizeze pe care le presupune acest context sa avem si candidati comuni si candidati separati", a explicat Crin Antonescu.

Liderul PNL a adaugat ca se doreste "o alianta supla", cu "cat mai putine comisii si comitete".

"Eu am spus ca dorim sa facem o alianta cum nu s-a mai facut si nu e vorba de faptul ca nu s-a mai facut o alianta intre dreapta si stanga, ci de faptul ca experientele nefaste ale aliantelor in care au mai fost ambele partide trebuie sa isi spuna cuvantul si sa facem o structura cat mai simpla care sa aiba cat mai putine comitete si comisii", a declarat Crin Antonescu.

PC: Vrem sa inlocuim ceva ce nu functioneaza cu ceva ce functioneaza

Si purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a declarat luni ca sambata vor vota in Consiliul National protocolul pentru noua alianta.

"Nu pot decat sa apreciez ca acest proiect devine consistent si viabil. Sambata la Consiliul National vom hotari prin vot noua platforma politica a Opozitiei Unite. Acest proiect este unul serios, matur si eficient. Ne intereseaza nu numai sa inlocuim o putere neeficienta, ci sa inlocuim ceva ce nu functioneaza cu ceva ce functioneaza. Vrem sa propunem masuri eficiente si morale si ne vom bate pentru asta pana la capat", a declarat liderul conservator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Victor Ponta protocol alianta, #Crin Antonescu alianta PSD , #PSD
Comentarii
Poza bmarius
bmarius
rank 2
Sa se inscrie toti romanii in PSD daca membrii acestui partid pot fura oricat si vor fi aparati de procurorul Ponta ...