De ce n-ar avea loc tandemul, Ponta-Crin? (Opinii)

Sambata, 29 Ianuarie 2011, ora 19:34
1685 citiri
De ce n-ar avea loc tandemul, Ponta-Crin? (Opinii)
Foto: Arhiva

Socialismul lui Victor Ponta si liberalismul domnului Antonescu. Sa dam o sansa acestor doi parteneri politici la viitoarele alegeri legislative din Romania? Ei deja vorbesc despre venirea la guvernare si impartirea candidaturilor la doua posturi cheie in stat, premier si presedinte.

Un lucru este cert. Aceasta alianta naste un sentiment de teama in randul actualei Puteri. Probabil ca nimeni din cadrul actualei coalitii de guvernare nu se gandea ca doua doctrine total diferite isi vor da mana pentru a purcede la conducerea tarii. Deja au aparut anatemele puse asupra asa-zisei "aliante socialiste", care nu vrea decat sa vina la putere denigrand programele reformatoare ale actualului regim.

Nu stim de ce ar fi un lucru rau sa fii socialist in Europa de astazi. Cum la fel de bine poti impartasi si ideologia liberala de dreapta sau conservatorismul de centru. Aceste chestiuni legate de doctrina partidelor nu sunt altceva decat jocuri de imagine care nu trec de stadiul declaratiilor publice. In practica, nimeni nu respecta un program cncret de guvernare care sa raspunda unor convinegri politice.

Daca privim catre actuala coalitie de guvernare, autointitulata de dreapta, toate masurile puse in practica de aceasta au fost duse catre extrem: reduceri abrupte de salarii, fiscalitate impovaratoare, angajatori si angajati sub presiunea unor impozite pe forta de munca unice in Europa, atat ca pondere cantitativa cat si ca marime procentuala, putere de cumparare mica a consumatorilor. Deci, nici pe departe societatea de consum specifica unei doctrine liberale de drepta nu se regaseste in Romania.

De ce subliniaza Emil Boc aceasta sintagma, "alianta socialista"? Pentru ca, inca, romanii confunda socialismul cu defunctul comunism. Sub ideologia socialismului auriu, Ceausescu nu a facut altceva decat sa instaureze un regim dictatorial, fara niciun sentiment fata de nevoile primare ale maselor. S-a denaturat astfel conceptul de regim socialist, iar oamenii din ziua de astazi inca asimileaza ideea de socialism cu cea de comunism ceausist.

Antonescu si Ponta sunt oameni politici si nu pot sta deoprate de jocul speculativ al momentului neprielnic adversarilor. A fost de-ajuns ca cei doi sa mearga la Iasi in mijlocul multimii, promitand ca in momentul accederi lor la guvernare totul va reveni la normalul pe care populatia il asteapta. De ce ar crede marea masa a populatiei aceste baliverne?

Pentru ca deschid televizorul, asculta radioul si citesc presa scrisa. Unde, de dimineata pana seara, Puterea striga ca nu sunt bani, iar Opozitia clameaza cheltuielile necugetate ale ministerelor. Iar cand omul simplu citeste ca din bani publici s-au cheltuit milioane de euro pe laxative sau ciorapi nu-i mai trebuie alt argument in favoarea venirii la carma tarii a "Aliantei Socialsite".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ponta Antonescu Boc, #alianta socialista, #Victor Ponta Boc, #alegeri Romania , #stiri Alianta PNL-PC