Ponta, la finalul intalnirii cu delegatia FMI: USL se pregateste sa vina la guvernare

Luni, 25 Iulie 2011, ora 18:29
3126 citiri
Ponta, la finalul intalnirii cu delegatia FMI: USL se pregateste sa vina la guvernare
Foto:Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, la finalul intalnirii cu delegatia FMI prezenta in Romania, ca a acceptat aceste discutii, spre deosebire de situatii precedente, pentru ca este foarte probabil ca USL sa ajunga la putere in 2012 si deci nu poate ramane indiferenta fata de perspectivele economice ale Romaniei.

La intalnire au participat Victor Ponta, Daniel Constantin si Claudiu Doltu din partea PNL, Crin Antonescu fiind absent.

Co-presedintele USL s-a aratat increzator ca anul viitor va aduce o schimbare pe scena politica, motiv pentru care intalnirea cu reprezentantii FMI, BM si CE a fost necesara pentru evitarea producerii unei instabilitati fiscale "pe care nu si-o doreste nimeni".

Ponta a remarcat "deschiderea pe care au manifestat-o" membrii delegatiei in frunte cu cei ai FMI, pe care ii considera "principalii creditori ai Romaniei".

Totodata, acesta a sustinut ca desi s-a spus ca noul acord cu FMI este unul de tip precautionary, Guvernul Boc va folosi cele 28 de miliarde, iar USL va trebui sa le plateasca, odata ajuns la guvernare.

Printre subiectele abordate s-au numarat masurile de relansare economica, lipsa locurilor de munca si a investitiilor.

"USL se pregateste sa revina la guvernare si sa rezolve aceste probleme", a mai afirmat Victor Ponta, adaugand ca le-a prezentat membrilor delegatiei FMI inclusiv propunerile facute la Palatul Cotroceni, la intalnirea cu presedintele Traian Basescu, privind infiintarea unui comitet anticriza tripartit Putere-Opozitie-BNR.

In acelasi timp, co-presedintele USL a anuntat ca uniunea va sprijini Guvernul in demersurile privind absorbtia fondurilor structurale.

#Victor Ponta FMI, #USL FMI intalnire, #USL guvernare , #Victor Ponta