Ponta: PSD va colabora cu Alianta PNL-PC

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 10:59
3681 citiri

Victor Ponta, presedintele Partidului Social Democrat (PSD), a anuntat ca formatiunea sa sau va colabora cu Alianta formata din Partidul National Liberal si Partidul Conservator.

De asemenea, Victor Ponta a adaugat, pe blogul sau, ca alianta va avea o baza juridica.

PSD a inceput negocierile avansate cu PNL si PC de pe 5 decembrie, incercand sa imparta sferele de influenta electorala si sa desemneze candidatii comuni pentru alegerile locale din 2012.

Se pare ca PSD si-a rezervat candidatii la presedintia consiliilor judetene din Oltenia, Muntenia si din mai multe judete din Moldova, in timp ce PNL isi dorea Brasov, Hunedoara, Maramures, Sibiu, Cluj, Alba, Mures, Transilvania si Banat.

Presedintele PSD mentioneaza si mai multe obiective pe care Alianta ar trebui sa le indeplineasca pana in 2019, printre care se numara reformarea institutiilor statului, refacerea sistemului economic al tari, combatarea somajului, stimularea relatiilor economice cu tarile BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) si stabilirea unui sistem transparent de colectare si utilizare a fondurilor publice.

De asemenea, isi doreste depolitizarea si declientizarea structurilor administratiei centrale si locale, refacerea rolului si prestigiului Parlamentului, depolitizarea justitiei, implicarea Romaniei in deciziile Uniunii Europene si redimensionarea aparatului administrativ.

PSD si Alianta de Centru Dreapta PNL-PC (ACD) vor inregistra juridic, conform legii partidelor politice, o alianta politica ce isi asuma agenda 2019. Alianta va avea copresedinti pe presedintele PSD si pe presedintele ACD, termenul de functionare fiind tot 2019.

"Aceasta Alianta va incepe sa functioneze la nivel politic si parlamentar imediat dupa inscriere si la nivel local in termen de maxim 3 luni. Toate partidele si formatiunile politice care adera la Agenda 2019 se obliga sa se consulte si sa actioneze in comun in ceea ce priveste votul pentru motiuni simple si de cenzura, actiuni de suspendare a presedintelui, investire a guvernului, participarea la consultari cu institutii nationale si europene, program de guvernare etc", noteaza Ponta pe blogul sau.

Citește și:
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
PNL nu mai are răbdare cu Nicușor Dan. Ciucă: ”Bucureștiul este un oraș blocat, cu un management cu probleme”
Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că Bucureştiul este „un oraş blocat în momentul de faţă, confruntat cu lipsa de perspectivă, cu un management cu probleme şi cu o...
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Ciucă: ”Misiunea noastră e să continuăm demersurile pentru atingerea obiectivului naţional de aderare la Spaţiul Schengen”
Liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat că România merită să fie în Schengen, iar misiunea PNL este să continue demersurile în atingerea acestui obiectiv. „Mai întâi despre problema cea...