Ponta: PSD va colabora cu Alianta PNL-PC

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 10:59
3532 citiri

Victor Ponta, presedintele Partidului Social Democrat (PSD), a anuntat ca formatiunea sa sau va colabora cu Alianta formata din Partidul National Liberal si Partidul Conservator.

De asemenea, Victor Ponta a adaugat, pe blogul sau, ca alianta va avea o baza juridica.

PSD a inceput negocierile avansate cu PNL si PC de pe 5 decembrie, incercand sa imparta sferele de influenta electorala si sa desemneze candidatii comuni pentru alegerile locale din 2012.

Se pare ca PSD si-a rezervat candidatii la presedintia consiliilor judetene din Oltenia, Muntenia si din mai multe judete din Moldova, in timp ce PNL isi dorea Brasov, Hunedoara, Maramures, Sibiu, Cluj, Alba, Mures, Transilvania si Banat.

Presedintele PSD mentioneaza si mai multe obiective pe care Alianta ar trebui sa le indeplineasca pana in 2019, printre care se numara reformarea institutiilor statului, refacerea sistemului economic al tari, combatarea somajului, stimularea relatiilor economice cu tarile BRIC (Brazilia, Rusia, India, China) si stabilirea unui sistem transparent de colectare si utilizare a fondurilor publice.

De asemenea, isi doreste depolitizarea si declientizarea structurilor administratiei centrale si locale, refacerea rolului si prestigiului Parlamentului, depolitizarea justitiei, implicarea Romaniei in deciziile Uniunii Europene si redimensionarea aparatului administrativ.

PSD si Alianta de Centru Dreapta PNL-PC (ACD) vor inregistra juridic, conform legii partidelor politice, o alianta politica ce isi asuma agenda 2019. Alianta va avea copresedinti pe presedintele PSD si pe presedintele ACD, termenul de functionare fiind tot 2019.

"Aceasta Alianta va incepe sa functioneze la nivel politic si parlamentar imediat dupa inscriere si la nivel local in termen de maxim 3 luni. Toate partidele si formatiunile politice care adera la Agenda 2019 se obliga sa se consulte si sa actioneze in comun in ceea ce priveste votul pentru motiuni simple si de cenzura, actiuni de suspendare a presedintelui, investire a guvernului, participarea la consultari cu institutii nationale si europene, program de guvernare etc", noteaza Ponta pe blogul sau.

Citeste si:
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
George Simion anunță că l-a înregistrat pe ”trimisul lui Cîțu”, care oferea funcții în deconcentrate celor absenți la votul moțiunii de cenzură
Co-preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, joi seară, că poate conta pe parlamentarii formaţiuni, deşi i s-a spus că toţi îl vor trăda. ”Tentative au fost”, afirmă parlamentarul,...
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut...
Sursa: Ziare.com