Alegeri parlamentare 2012: Candidatii ARD pentru diaspora

Miercuri, 31 Octombrie 2012, ora 20:46
5059 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Candidatii ARD pentru diaspora

Alianta Romania Dreapta si-a finalizat listele de candidati pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie si a inregistrat candidaturile la Biroul Electoral Central. Astfel, ARD are 452 de candidati - 406 in tara, 40 in Bucuresti si 6 in colegiile din diaspora.

Toti cei sase candidati ai ARD pentru diaspora sunt din partea PDL, trei dintre ei fiind deja reprezentanti ai romanilor din afara tarii in Parlamentul Romaniei, in timp ce unul dintre ei este consilier prezidential.

Alegeri parlamentare 2012: Vezi candidatii ARD la nivel national

Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt candidatii ARD in Bucuresti

Deputatul William Brinza candideaza in Colegiul 1 Camera Deputatilor, adica cel care reprezinta romanii cu domiciliul in tarile membre ale Uniunii Europene si in cele care se afla in spatiu Schengen. Democrat-liberalul vizeaza astfel al doilea mandat de deputat pentru diaspora, dupa cel din 2008.

Consilierul prezidential Eugen Tomac este nominalizarea PDL pentru Colegiul 2 Camera Deputatilor, cel care reprezinta romanii cu domiciliul in Moldova si in celelalte tari europene din afara UE si spatiului Schengen, dar si tarile din Asia cu exceptia celor din Orientul Apropiat si cel Mijlociu. In varsta de 31 de ani, acesta este in functia de consilier de stat la Cancelaria Presedintelui.

Deputatul Mircea Lubanovici este candidatul PDL pentru Colegiul 3 Camera Deputatilor, cel in care sunt cuprinse tarile din America de Nord, America Centrala si de Sud, dar si din Oceania. De profesie economist, Lubanovici este in cautarea unui al doilea mandat de deputat pentru diaspora, el fiind ales in 2008 in acelasi colegiu, tot din partea PDL.

Notarul public Cristina Baturi, in varsta de 40 de ani, este nominalizata de PDL pentru Colegiul 4 Camera Deputatilor, reprezentand romanii cu domiciliul in tarile din Africa si din Orientul Apropiat si Mijlociu - cele din lumea musulmana.

Senatorul Viorel Riceard Badea va candida din partea PDL pentru Colegiul 1 Senat, cel care cuprinde locuitorii tarilor din Europa. Fostul liberal incearca astfel sa obtina al doilea mandat consecutiv de parlamentar in respectivul colegiu, dupa cel din 2008, cand a figurat pe listele PNL. Badea se va lupta cu senatorul liberal Cristian David, presedintele Comisiei de Aparare din Senat.

Profesorul Eugen Roventa este nominalizarea democrat-liberalilor pentru Colegiul 2 Senat, in care sunt inclusi romanii cu domiciliul in tarile din afara Europei. In varsta de 66 de ani, acesta este profesor si doctor in matematici aplicate al Universitatii din Timisoara, predand de 20 de ani la Facultatea Glendon a Universitatii York, din Toronto.

Alegeri parlamentare 2012: 23 de candidati ARD, respinsi de Comisia Macovei, pe listele finale

Comisia de Etica a ARD, la final. Iata cei 36 de candidati cu aviz negativ

Candidatii respinsi de comisia Macovei: "Nu stiu", "nu e adevarat" sau "e mana PSD"

Doi dintre candidatii ARD au fost, insa, respinsi de Comisia de Etica a Aliantei, condusa de Monica Macovei. Astfel, candidatura lui William Brinza si cea a lui Viorel Badea au primit aviz negativ, insa acestia au primit acordul conducerii PDL pentru a candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...