Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt candidatii ARD in Bucuresti

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 20:03
8824 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt candidatii ARD in Bucuresti

Campania electorala bate la usa, asa ca fiecare formatiune se grabeste sa anunte listele finale de candidati.

Si nu le-a fost usor sa decida cine si unde se va bate pentru un loc in Parlament, avand in vedere ca cele mai multe partide s-au coagulat in aliante mai mici sau mai mari, mai vechi sau mai nou-infiintate, orice pentru a putea fi obtinuta mult ravnita majoritate.

Alegeri parlamentare 2012: Cine sunt candidatii USL in Bucuresti

Candidatii mereu a fost centrul de interes. Unii fug de ea, altii se bat pentru a putea candida aici. Alianta Romania Dreapta (ARD) - formata din PDL - al carui presedinte e Vasile Blaga, Forta Civica - a carui sef e Mihai Razvan Ungureanu si PNTCD, condus de Aurelian Pavelescu, si-a facut publica, marti, lista pentru cei care vor candida fie la Camera Deputatilor, fie la Senat, in Bucuresti.

Sectorul 1

Pentru Camera Deputatilor va candida, in Colegiul uninominal 1 Bazgan Mihai-Marian. Pedelistul a fost viceprimar la Primaria Sectorului 1. Totodata, a fost inginer sef la Administratia Parcurilor si Gradinilor Bucuresti.

In Colegiul uninominal 2 va candida pentru un post de deputat Anca Constantinescu. Cunoscuta in special pentru sintagma "Ciocul mic, acum noi suntem la putere" si pentru bataia cu apa dintre ea si fostul senator PC Marius Marinescu, democrat-liberala are mai multe firme ce au ca obiect de activitate constuctii metalice. Ea a candidat si in 2008, clasandu-se prima in colegiu, insa a pierdut mandatul la redistribuirea calculatorului.

Pentru colegiul uninominal 3, ARD vine cu avocatul Biris Gabriel - Forta Civica. Biris este unul dintre cei mai cunoscuti consultati de fiscalitate din Romania. De-a lungul timpului a criticat atat masurile fiscale adoptate de PDL, cat si de PSD sau PNL.

Colegiul uninominal 4 ARD vrea sa-l cucereasca cu Costica Canacheu. Democrat-liberalul este si acum deputat si vrea sa obtina un al cincelea mandat.

In Colegiul 1 Senat, din partea PDL vine Gherasim Vasile. Fost primar al Sectorului 1 pe cand era la PSD, sociologul este acum deputat PDL, dar vrea sa treaca in tabara senatorilor.

In Colegiul 2 Senat ARD il trimite in lupta impotriva fostului premier Calin Popescu Tariceanu pe Augustin Ofiteru, de la Noua Republica. Ofiteru este doctor in biologie. Intr-un interviu pentru Ziare.com, acesta a declarat ca pentru el "integritatea, respectul pentru munca si pretuirea individului sunt valorile politice fundamentale".

Candidez pentru ca imi pasa de ce se va intampla in Romania - Interviu Ziare.com

Sectorul 2

In Colegiul 5 Camera Deputatilor va candida din partea ARD democrat-liberala Mota Maria. Ea a fost presedinte al Organizatiei de Femei PDL Dolj. In vara acestui an, ea a renuntat la toate functiile pe care le detinea in cadrul filialei partidului din Gorj si s-a alaturat organizatiei PDL Sector 2 Bucuresti.

In Colegiul 6 candideaza pentru un post de deputat avocatul Mihaila Ioan, de la PNTCD. El va incerca sa-i tina piept social-democratei Rodica Nassar.

Ca reprezentant in alegeri pentru Colegiul 7 Camera Deputatilor ARD il aduce pe Pruna Tudorel de la PDL.

Ceva mai vizibil este candidatul ARD pentru Colegiul 8 Camera Deputatilor, Dan Cristian Popescu. Cunoscutul om de afaceri a parasit PNL-ul dupa un scandal cu actualul presedinte al liberalilor, Crin Antonescu. El s-a alaturat apoi lui Mihai Razvan Ungureanu, devenind vicepresedinte al Fortei Civice.

Iar cel care va incerca sa cucereasca bucurestenii Colegiului 9 Camera Deputatilor este Theodor Paleologu. Fost ministru al Culturii, Paleologu este mereu o prezenta spumoasa cand vine vorba de candidaturi, fie ele pentru o functie publica sau in propriul partid - PDL.

In Colegiul 3 Senat ARD vine cu Serban Nicolae, fostul director al Electrica Serv, acum in PDL.

Boagiu Anca-Daniela, fost ministru atat al Transporturilor, cat si al Integrarii Europene si vicepresedinte al PDL, va candida in Colegiul 4 Senat din partea ARD.

Sectorul 3

In Colegiul 10 Camera Deputatilor va candida taranista Lacatus Marilena. Ea este invatatoare.

Bucurestenii din Colegiul 11 vor decide daca Sulfina Barbu va primi sau nu un nou mandat de deputat. Sulfina Barbu a fost ministru al Mediului, dar si al Muncii. Ea este vicepresedinte in PDL.

In Colegiul 12 Camera Deputatilor va reprezenta ARD Petrescu Cristian. Petrescu (PDL) este deputat si in timpul Guvernului Ungureanu a detinut portofoliul Ministerului Dezvoltarii.

Dinu Maria-Mirela va reprezenta ARD in Colegiul 13 Camera Deputatilor. Ea este actualmente consilier PDL in Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

In Colegiul 14 va cere un nou mandat de deputat din partea ARD Dan-Radu Zatreanu (PDL).

A fost sef la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), insa acum se vrea deputat ARD in Colegiul 15. Este vorba de Cerbulescu Constantin (PDL).

Senatorul Cristian Radulescu (PDL) va incerca sa obtina inca o data votul bucurestenilor Colegiului 5 Senat.

In Colegiul 6 Senat va candida din partea ARD Budis Sandra Marilyn Andreea (PNTCD). Aceasta este fost consilier al presedintelui Emil Constantinescu pe Relatia cu Romanii de Pretutindeni, in prezent presedintele Fundatiei SynergEtica.

Sectorul 4

In Colegiul 16 Camera Deputatilor va candida din partea ARD Toma Veronica (PDL). Aceasta a fost consilier in Primaria Capitalei si are mai multe afaceri.

Popescu Marian-Radu (PDL) este cel ales de ARD pentru a candida in Colegiul 17 Deputati. El este consilier local, de profesie jurist.

Minculescu George-Aristide de la Forta Civica este cel care va incerca sa obtina voturi pentru un post de deputat in Colegiul 18. El este de profesie inginer si-l va avea drept contracandidat pe Nicolae Banicioiu.

In Colegiul 19 Camera Deputatilor va candida din partea ARD fostul viceprimar al Capitalei, Mircea Raicu (PDL).

Pentru un post de senator in Colegiul 7 va candida scriitorul si criticul literar Stefanescu Alexandru (PNTCD).

Craciun Iulian (Forta Civica) va candida in Colegiul 8 Senat din partea ARD. El este de profesie inginer si il va avea drept contracandidat pe Dan Voiculescu.

Sectorul 5

In Sectorul 5 vor candida din partea ARD fostul secretar general in Ministerul Transporturilor Tufa Radian-Doru (PDL) in Colegiul 20 Deputati, fosta sefa a ANRMAP si presedintele interimat al Organizatiei de Femei PDL Traila Cristina, in Colegiul 21 Camera Deputatilor.

In Colegiul 22 va incerca sa obtina un post de deputat medicul Diaconescu Lucian (Forta Civica), iar in Colegiul 23 Deputati va candida agronomul Dragan Teodor (PDL).

Pentru Senat batalia o vor duce scriitorul Radu Feldman Alexandru (PDL), care va incerca sa obtina un nou mandat in Colegiul 9 si medicul si profesorul universitar Ciocalteu Alexandru (Forta Civica).

Sectorul 6

In Colegiul 24 Camera Deputatilor ARD il trimite in lupta pe deputatul PDL Geanta Florian-Daniel.

Fostul sef al Metrorex Udriste Gheorghe (PDL) va incerca sa obtina un post de deputat in Colegiul 25, iar profesorul Vlaston Stefan-Ion (PNTCD) lupta pentru un loc in Parlament in Colegiul 26.

Consultantul Anghel Iulian Mihai (PDL) va candida in Colegiul 27 Camera Deputatilor, iar bucurestenii din Colegiul 28 vor trebui sa decida daca Vaduva Silviu (PDL), actualmente consilier general al Capitalei, va obtine un post de deputat.

Cat despre Senat, Ivaschescu Nicolae (PDL), fost secretar de stat la Ministerul Muncii, va candida in Colegiul 11, iar economistul Todirascu Valeriu (PNTCD) va candida in Colegiul 12.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Siegfried Mureşan, ironic la adresa lui Mihai Tudose: Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele sale
Siegfried Mureşan, ironic la adresa lui Mihai Tudose: Nu am ajuns încă la nivelul la care să comentez glumele sale
Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan nu a dorit să comenteze afirmaţiile europarlamentarului PSD Mihai Tudose potrivit cărora actuala conducere a Comisiei Europene este cea mai slabă....
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan, despre comportamentul lui Adrian Cioroianu: "Grosolănie inimaginabilă" De ce spune că directorul BNaR ar trebuie să își dea demisia
Emilia Șercan a explicat, într-un interviu acordat paginademedia.ro, că Adrian Cioroianu (directorul Bibliotecii Naţionale a României) a făcut publice materialele cerute spre consultare de...
#candidati ARD alegeri parlamentare 2012, #candidati PDL deputati senatori, #candidati Forta Civica, #candidati PNTCD parlamentare 2012 , #candidati alegeri parlamentare