ARD vrea eliminarea incompatibilitatii ministrilor si depolitizarea CCR

Marti, 06 Noiembrie 2012, ora 14:28
2409 citiri
ARD vrea eliminarea incompatibilitatii ministrilor si depolitizarea CCR
Foto: Arhiva

Alianta Romania Dreapta isi propune in programul de guvernare sa protejeze independenta Justitiei si sa asigure egalitatea in fata legii a demnitarilor si oamenilor simpli, promitand "legi mai aspre impotriva celor care incearca sa umble la butoanele Justitiei".

ARD sustine in programul de guvernare ca va continua procesul de imbunatire a actului de justitie inceput in 2005 si, spun ei, blocat de USL in 2012, apreciind ca Justitia este una dintre "sursele bunastarii", alaturi de economie.

"Libera concurenta si egalitatea in fata legii sunt, in sine, valori esentiale ale capitalismului. Fara aceste valori, Romania e condamnata la subdezvoltare si majoritatea cetatenilor ei, la saracie.

Mai mult, fara aceste valori Justitia risca sa poata fi controlata de politicieni, oligarhi, miliardari de carton. De aceea, egalitatea in fata legii, independenta si rapiditatea actului de justitie sunt esentiale pentru o economie performanta", se arata in programul de guvernare al ARD.

ARD isi definitiveaza programul de guvernare - Vezi ce propun

Mai mult, ARD isi propune eliminarea imunitatii ministrilor acuzati de fapte penale.

"Daca un politician e condamnat pentru coruptie, el nu trebuie sa aiba dreptul la suspendarea pedepsei pentru tot felul de motive. ARD considera ca membrii Guvernului si politicienii trebuie sa raspunda pentru faptele lor la fel ca orice cetatean roman.

Nu trebuie sa existe tratament special si imunitate pentru ministrii acuzati de fapte penale", se arata in programul ARD, in care se precizeaza ca parlamentari aliantei vor schimba legea in acest sens.

De asemenea, in programul ARD se mai prevede la acest capitol ca institutiile din sistemul judiciar sa fie "protejate de interventia politicienilor".

"Vom punem capat numirilor politice la Curtea Constitutionala a Romaniei si la Avocatul Poporului. Nu politicienii trebuie sa faca aceste numiri, ci reprezentantii sistemului de justitie", isi mai propune ARD, si in plus termene mai scurte pentru procese si cresterea fondurilor alocate Justitiei.

Liderii ARD s-au reunit marti, la hotelul Hilton din Capitala, la o zi dupa lansarea oficiala a candidatilor la alegerile din 9 decembrie, pentru a pune la punct programul de guvernare, creionat in buna masura.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#ARD eliminare imunitate ministri, #program guvernare ARD justitie, #ARD depolitizare Curtea Constitutionala , #candidati alegeri parlamentare