Candidatii ARD, alesi in functie de Google

Marti, 09 Octombrie 2012, ora 20:08
3077 citiri
Candidatii ARD, alesi in functie de Google

Toate informatiile credibile aparute in presa si care pot fi regasite cu ajutorul Google vor fi folosite la stabilirea candidaturilor ARD de catre Comisia de Etica.

Informatia a fost confirmata de presedintele Noii Republici, Mihail Neamtu, dar si de europarlamentarul PDL Theodor Stolojan, membru in comisia care va evalua in aceasta saptamana dosarele de candidatura ale membrilor ARD ce doresc sa devina parlamentari.

"Se cauta dupa cuvinte cheie. Pe langa numele candidatului se poate cauta: DNA, ANI, TRASEISM, FRAUDA, samd. Dupa aceasta verificare se trece si la declaratiile de avere si in cazul in care exista suspiciuni se pot cere mai multe informatii", a declarat presedintele Noii Republici, Mihail Neamtu, la RTV, scrie Evenimentul Zilei.

La randul sau, Theodor Stolojan, membrul PDL din Comisia de Etica a ARD, a explicat modul in care va fi folosit Internetul in procesul de selectie subliniind ca nu toate informatiile vor fi luate in serios, in conditiile in care unii colegi sunt atacati "gratuit".

"Procesul va avea doua etape: in primul rand partidele vor merge inainte cu procesele de selectie si cu desemnarea candidatilor, avand obligatia sa ne transmita datele pe care le solicitam. Apoi, vom evalua dosarele si vom decide. Ne intereseaza declaratiile de avere, CV-urile si declaratiile pe proprie raspundere.

Categoric, pentru informatiile din presa vom folosi si cautarea pe internet, dar nu vom urmari noi pe Google, pentru asta avem colaboratori care ne vor ajuta. De asemenea, nu luam in considerare toate informatiile gasite, pentru ca unii colegi sunt atacati sau criticati in mod gratuit. Ne intereseaza informatiile pentru care exista si dovezi", a declarat europarlamentarul PDL, pentru RTV.

In plus, cei care doresc sa candideze pe listele Aliantei Romania Dreapta la alegerile din 9 decembrie vor trebui sa respecte cele 12 criterii de integritate ale Comisiei de Etica, printre care aceea de a nu fi condamnat penal definitiv, arestat preventiv sau sa nu fi colaborat cu Securitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#candidati ARD verificat Google, #criterii candidati Romania Dreapta, #cadidati ARD 2012 , #PDL