Comisia de Etica a ARD, la final. Iata cei 36 de candidati cu aviz negativ

Joi, 25 Octombrie 2012, ora 17:12
8157 citiri
Comisia de Etica a ARD, la final. Iata cei 36 de candidati cu aviz negativ

Comisia de Etica a Aliantei Romania Dreapta a finalizat verificarea candidatilor pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Soarta celor cu aviz negativ este in mana co-presedintilor ARD, potrivit europarlamentarului PDL Monica Macovei.

"Comisia de Etica a Aliantei Romania Dreapta a finalizat verificarea celor 502 candidaturi transmise pana pe 24 octombrie 2012, care aveau documentele complete. In urma evaluarii, Comisia a deciz prin vot sa acorde aviz negativ pentru 36 de candidaturi, cateva dintre acestea fiind intre timp inlocuite. Comisia de Etica a analizat si 4 contestatii", noteaza Monica Macovei, pe blogul sau.

Printre cei care au primit aviz negativ se numara fostul primar al sectorului 6 Cristian Poteras, liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, dar si deputatii PDL William Brinza, Viorel Riceard Badea, Petru Movila si Sorin Pandele, precum si presedintele PDL Ialomita Marinica Cazacu.

Liderul senatorilor PDL, respins de comisia Macovei. Partidul a trecut peste decizie

Candidatii eliminati de comisia Macovei: Poteras, cap de lista - surse

Lista completa a candidatilor ARD care au primit aviz negtiv

Lista completa a candidatilor Aliantei Romania Dreapta la alegerile parlamentare din 9 decembrie, care au primit aviz negativ de la Comisia de Etica:

1. Pandele Andi Sorin - Arges

2. Cocaina Mihai - Arges

3. Rusu Mihai - Bacau

4. Burca Eugen - Bacau

5. Tirle Radu - Bihor

6. Ghilea Gavrila - Bihor

7. Iacob - Strugaru Stelica - Botosani

8. Rebenciuc Neculai - Botosani

9. Puchianu Ioan - Dumitru - Brasov

10. Radulescu Cristian - Bucuresti

11. Simion Florin - Bucuresti

12. Budulan Pompiliu - Bucuresti

13. Poteras Cristian - Bucuresti

14. Negrila Corina Daniela - Bucuresti

15. Anghel Nicolae - Constanta

16. Gheorghe Florin - Constanta

17. Brinza William - Diaspora

18. Badea Viorel - Diaspora

19. Stoica Stefan Bucur -Dolj

20. Pasculescu Veta - Dolj

21. Ardeleanu Valeriu - Galati

22. Resmerita Dorulet - Galati

23. Ciumacenco Nicusor - Galati

24. Cazacu Marinica - Ialomita

25. Munteanu Mircia - Hunedoara

26. Branduse Aurica - Hunedoara

27. Movila Petru - Iasi

28. Cabalau Maria - Iasi

29. Rusu Leonard - Iasi

30. Surdu Gabriel - Iasi

31. Bogaciu Ion - Ilfov

32. Militaru Lucian - Teleorman

33. Barbu Costel - Teleorman

34. Radu Anisoara - Tulcea

35. Oprescu Ion - Valcea

36. Iacob Alexandru - Vaslui

"Unii dintre candidatii cu aviz negativ au sustinut public ca au primit aviz favorabil"

Totodata, contestatiie depuse in ultimele zile vor fi transmise de Comisia de Etica presedintilor Aliantei, spre solutionare, deoarece "unii dintre co-presedintii ARD au avut interventii publice prin care au anuntat ca analizeaza contestatii ale candidatilor cu aviz negativ din partea Comisiei de Etica si ca au decis sa isi asume deja candidaturile unora dintre acestia", dar si pentru ca "unii dintre candidatii cu aviz negativ au sustinut public, in mod eronat, ca au primit aviz favorabil".

Candidatii respinsi de comisia Macovei: "Nu stiu", "nu e adevarat" sau "e mana PSD"

"In aceste conditii, conducerea Aliantei trebuie sa preia toate contestatiile si sa isi asume raspunderea pentru deciziile luate. Decizia finala privind candidatura celor care au primit aviz negativ din partea Comisiei si componenta listei finale a candidatilor este raspunderea partidelor din Alianta", mai transmite Monica Macovei, care precizeaza ca se nu va mai primi niciun dosar nou de candidatura, incepand cu data de 25 octombrie, de catre Comisia de Etica. Orice schimbare a candidatilor va fi "responsabilitatea exclusiva a co-presedintilor Aliantei".

In plus, se arata in comunicat, pentru toti candidatii cu aviz negativ, presedintele Comisiei de Etica, Monica Macovei, a votat impotriva candidaturilor. Monica Macovei a dat vot negativ pentru alte 58 de candidaturi, dar care au primit aviz favorabil prin vot majoritar.

Comisia de Etica a fost formata din: Monica Macovei - presedinte, Theodor Stolojan - PDL, Despina Munteanu - FC, Mihaela Vasilatii - PNTCD, Ioan Greceanu- NR.

Comisia lui Macovei: 32 de candidaturi, aviz negativ. 12 candidati inlocuiti

Monica Macovei a transmis, marti, ca nu mai putin de 32 de candidaturi din partea Aliantei Romania Dreapta pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie au primit aviz negativ de la Comisia de Etica, iar 12 dintre candidatii respinsi au fost deja inlocuiti. Ceilalti 20 au fost sustinuti insa de partid si au ramas.

Conform unor surse din presa, printre cei care ar fi primit aviz negativ se afla si deputatul PDL Petru Movila si presedintele PDL Ialomita Marinica Cazacu.

Totodata, printre cei 12 oameni eliminati din cursa pentru candidaturile la alegerile parlamentare se numara si fostul primar al sectorului 6 Cristian Poteras si deputatul PDL Sorin Pandele, scoaterea lor de pe liste fiind acceptata si de conducerile formatiunilor componente.

F.N.

Citește și:
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Nicolae Ciucă face o vizită de lucru în Egipt. Ce speră să obțină premierul
Premierul Nicolae Ciucă face, sâmbătă şi duminică, o vizită de lucru în Republica Arabă Egipt. Potrivit programului, sâmbătă, şeful Guvernului de la Bucureşti va avea convorbiri...
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Ultimele clipe din viața lui Corneliu Vadim Tudor, povestite de fiica sa: ”Am văzut chestia asta pe viu”
Lidia Tudor, una dintre fiicele lui Corneliu Vadim Tudor, decedat la 14 septembrie 2015, a făcut dezvăluiri despre ultimele clipe din viața fostului politician. Într-un podcast moderat de...