De ce ARD n-are nicio sansa in fata USL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 23 Octombrie 2012, ora 12:53
8079 citiri
De ce ARD n-are nicio sansa in fata USL (Opinii)
Fotomontaj: Ziare.com

Multe minti inteligente din tabara Aliantei Romania Dreapta cred ca nu inteleg cum, desi Guvernul USL se afla de aproape jumatate de an in functie si a facut prostii cu duiumul, ei in schimb nu cresc in sondaje atat de semnificativ incat alegerile din 9 decembrie sa le dea macar o raza de speranta.

E un fenomen oarecum bizar. Oricate gafe si erori ar inregistra Guvernul Ponta, ARD - PDL tot nu reuseste sa se ridice de la pamant. Iar daca trendul nu se va schimba, daca votul de la parlamentare va reflecta media sondajelor aparute pana acum pe piata, ARD este condamnata.

Vasile Blaga viseaza ca o fecioara neprihanita la un peste 30% pentru a sa Alianta, in timp ce sondajele, cele mai optimiste dintre ele, arata ca abia s-ar ridica peste 20%.

Mai rau decat atat, Partidul Poporului al lui Dan Diaconescu sufla tot mai aproape de ceafa lui MRU & comp. O adevarata razbunare a sortii, daca te gandesti ca nici macar plagiatul ordinar al lui Ponta nu a afectat aproape deloc scorul Uniunii Social Liberale din estimarile sociologice. Probabil ca, intr-adevar, faptul ca avem un premier copiuta nu intereseaza pe mai nimeni.

Si, totusi, de ce inca aceasta diferenta atat de mare intre cele doua forte principale ale politicii? Dincolo de razboiul stenogramelor, al dosarelor scoase de la naftalina care urmeaza sa fie aruncate, inevitabil, in campania electorala care a si inceput, exista si cateva certitudini care nu vor mai putea fi schimbate, indiferent ce ar mai aparea pe piata.

Le putem enumera, ele sunt ca niste constante care, cel putin pana la alegeri, nu se vor schimba.

Taierile din 2010 combinate cu risipa banilor publici in investitii aiuritoare, in patinoare, piscine si terenuri de fotbal in panta si sate parasite.

Cinismul, aroganta si sfidarea bunului simt de ambele Guverne Boc si MRU.

Suspendarea presedintelui esuata - aici ambele tabere au pierderile lor, insa batalia se duce pe castigarea celor 7,4 milioane de romani care i-au spus lui Traian Basescu sa plece. Acest ultim fapt este poate blestemul cel mai mare al Aliantei Romania Dreapta, intrucat, plansandu-se de partea presedintelui, ARD isi asuma volens-nolens cota uriasa de impopularitate a locatarului de la Cotroceni.

Iar problema cea mai mare a ARD rezulta tocmai din faptul ca nu reuseste sa iasa de sub zodia lui Traian Basescu. Figurand ca o trupa dezorganizata, rapid adunata sub un simbol unic, Alianta Romania Dreapta se prezinta in realitate ca o masca pentru chipul hidos al fostilor guvernanti.

Incercand sa isi ascunda figurile compromise definitiv sub principiile de integritate ale Monicai Macovei, de sub poalele largi ale Aliantei au iesit curate, gata sa candideze din nou pentru un nou mandat, cele mai sinistre personalitati ale ultimilor 3-4 ani: Elena Udrea, Roberta Alma Anastase sau Ioan Oltean - toti ar fi trecut de furcile caudine ale justitiarei Macovei.

Daca acestea sunt persoane integre, atunci inseamna ca Vanghelie, Robert Negoita si Oprisan din cealalta tabara sunt si ei cavalerii dreptatii si ai onestitatii. Or, asta e o alta explicatie pentru care ARD are atat de putine sanse sa se ridice de la pamant in fata USL, indiferent cate prostii va continua Guvernul lui Ponta sa mai execute zi de zi pana pe 9 decembrie.

Sa spui ca te speli, te cureti de pacate si de mizerie si ce rezulta sa fie doar o carpa prespalata, mai murdara chiar decat inainte de clatire, asta nu e decat o batjocora si inselare a oricarei asteptari.

Daca exista o diferenta majora intre guvernele lui Traian Basescu si cel al lui Ponta, declarat de presedinte oricum ostil - de parca nu ar trebui sa fie neutru politic si sa colaboreze cu orice Executiv ii trimite poporul pe masa, atunci ea sta in faptul ca inca guvernarea USL isi accepta si isi recunoaste greselile, revine asupra unor decizii care se dovedesc a fi doar prostii si nu lasa inca senzatia ca sunt in stare sa calce pe cadavre pentru a merge inainte.

Singura intrebare pe care trebuie sa si-o puna cei care se pregatesc sa le acorde votul este: cum si ce va face USL dupa ce isi va vedea sacii in caruta si majoritatea larga adunata in Parlament? Mai ales, cand vor da de greu si vor trebui sa faca fata lipsei de bani.

Vor mai fi tentati sa asculte si vocea poporului sau nu isi vor auzi decat propria chemare la marele desfrau pe banii nostri? Pentru ca "aialalti" par a se fi indestulat pana la refuz, natural iti vine sa-i testezi si pe astia...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#greseli ARD PDL, #ARD PDL alegeri parlamentare, #candidati PDL parlamentare, #USL ARD parlamentare , #PDL
Comentarii
Poza OSIRIS
OSIRIS
rank 5
Vai dar cum vor mai ARDe uslamisti de ciudă in dec. cand vor pierde!