PDL, ajutat si dezavantajat de ARD in egala masura la alegeri - sondaj

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 16:16
4330 citiri
PDL, ajutat si dezavantajat de ARD in egala masura la alegeri - sondaj

PDL va avea de pierdut de pe urma Aliantei Romania Dreapta, insa va fi si ajutat de ARD aproape in aceeasi masura, la alegerile parlamentare, se arata intr-un sondaj realizat de Ziare.com.

Putin peste o treime - 34,51 la suta - dintre cei care au raspuns sondajului online considera ca PDL va obtine un scor mai mic la alegerile legislative de duminica, fata de cat ar fi scos daca nu ar fi facut parte din ARD.

Va fi tras in jos PDL la alegerile parlamentare, din cauza ARD? - Sondaj Ziare.com

Totodata, aproximativ acelasi procent - 34,09 la suta - dintre respondenti sunt de parere ca ARD va ajuta PDL la alegerile parlamentare, iar democrat-liberalii vor obtine astfel un rezultat superior comparativ cu cel inregistrat daca ar fi aparut sub sigla PDL pe listele electorale.

In schimb, putin sub un sfert - 23,99 la suta - dintre cei care au raspuns sondajului realizat de Ziare.com cred ca scorul PDL nu va fi influentat in niciun fel, iar aceasta alianta nu va crea o diferenta relevanta fata de situatia in care partidul condus de Vasile Blaga ar fi trimis candidati in nume propriu la alegerile legislative.

Sondajul a fost realizat in perioada 4-8 decembrie, iar la el au raspuns 4.694 de persoane.

Co-presedinte ARD: Suntem mult peste PDL. Ce scor vede "pe ultima suta"

Presedintele PDL Vasile Blaga declara, pe 26 noiembrie, cu mai putin de doua saptamani inainte de alegerile parlamentare, ca Alianta Romania Dreapta a fost constituita prea tarziu, iar ARD se afla, conform sondajelor, sub scorul PDL. Astfel, scorul democrat-liberalilor la alegerile legislative ar putea avea de suferit.

Alegeri parlamentare 2012: USL - peste 60%, ARD la egalitate cu PP-DD - sondaj IMAS

La randul sau, presedintele Noii Republici, Mihail Neamtu, a precizat pentru Ziare.com ca Vasile Blaga are dreptate "cand spune ca nu doar PDL, ci si alte partide care primesc increderea cetatenilor Romaniei, in diferite procente, toate aceste procente insumate nu fac deocamdata cat ARD, ARD avand 25 de procente in sondajul cel mai obiectiv pe care l-am citit pana acum".

Acesta explica si de ce ARD s-a format tarziu: "Acest lucru se datoreaza asaltului USL la adresa statului de drept in toata perioada verii".

PDL, despre o guvernare cu PNL: Nu incercam sa stimulam dorinta liberalilor

In plus, prim-vicepresedintele Cezar Preda considera, in urma cu aproape doua saptamani, ca rezultatul sondajului este "un obstacol care va fi depasit in perioada urmatoare, in saptamana urmatoare, acela de cunoastere a siglei Aliantei Romania Dreapta".

"Eu cred ca pana la alegeri, pana pe 9 decembrie, se vor suprapune punctajele, pentru ca exista un grad de peste 70 la suta de cunoastere a siglei ARD. Iar pana in 9 decembrie el va creste la peste 90 la suta si atunci punctajul va fi egal. Important este insa faptul ca PDL creste", a spus Cezar Preda, pentru Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#PDL dezavantaj ARD, #PDL avantaj ARD, #ARD sondaje PDL, #ARD alegeri parlamentare PDL, #alegeri parlamentare ARD 2012 , #PDL