Va fi tras in jos PDL la alegerile parlamentare, din cauza ARD? - Sondaj Ziare.com

Marti, 04 Decembrie 2012, ora 07:18
6311 citiri
Va fi tras in jos PDL la alegerile parlamentare, din cauza ARD? - Sondaj Ziare.com

Presedintele PDL Vasile Blaga declara, pe 26 noiembrie, cu mai putin de doua saptamani inainte de alegerile parlamentare, ca Alianta Romania Dreapta a fost constituita prea tarziu, iar ARD se afla, conform sondajelor, sub scorul PDL. Astfel, scorul democrat-liberalilor la alegerile legislative ar putea avea de suferit.

Vasile Blaga a precizat ca, potrivit ultimelor analize, "ARD deocamdata se afla sub scorul PDL cu doua puncte", dar si ca in ultimele doua saptamani este nevoie de o mai buna popularizare a siglei, a programului de guvernare al ARD, dar si a ofertei, iar apoi "lucrurile se vor rezolva".

In plus, liderul PDL considera ca fostul premier Mihai Razvan Ungureanu venea mai bine alaturi de democrat-liberali decat sa isi faca propriul partid - Forta Civica.

Blaga: ARD, sub scorul PDL - Lazaroiu sa se inscrie in Alba ca Zapada

PDL, tras in jos de ARD - Blaga a convocat Colegiul Director

Senatorul PDL a mai spus ca ARD estimeaza un scor de peste 20 la suta, iar intrebat care este "nemultumirea lui majora" in legatura cu ARD, pe langa faptul ca "ii trage in jos" avand in vedere ca se situeaza cu 2 la suta sub PDL, democrat-liberalul a spus ca nu este "nicio nemultumire".

Si alti copresedinti ai ARD comenteaza situatia din sondaje.

Liderul PNTCD Aurelian Pavelescu este de parere ca aceasta constructie va creste cu cateva procente in ultima saptamana de campanie, afirmand si ca, inainte de realizarea aliantei, PDL era jos in sondajele de opinie si ca a beneficiat de formarea ARD, chiar daca aceasta trebuia realizata mai demult.

"Scorul e 23,8 la suta, aproape 24. Chiar si acest scor nu e unul foarte rau, sondajele din urma cu 3-4 luni dadeau scoruri extrem de mici pentru PDL. Sper ca in ultima saptamana sa ajungem la 27-28 la suta, e si tinta noastra. N-as spune ca exista o strategie pentru final - ma astept ca in ultima saptamana trendul ascendent al ARD sa se accelereze", a spus Pavelescu.

Co-presedinte ARD: Suntem mult peste PDL. Ce scor vede "pe ultima suta"

Neamtu: USL isi doreste colonizarea Parlamentului, au creiere care gandesc strategic

La randul sau, presedintele Noii Republici, Mihail Neamtu, a precizat ca Vasile Blaga are dreptate "cand spune ca nu doar PDL, ci si alte partide care primesc increderea cetatenilor Romaniei, in diferite procente, toate aceste procente insumate nu fac deocamdata cat ARD, ARD avand 25 de procente in sondajul cel mai obiectiv pe care l-am citit pana acum".

Acesta explica si de ce ARD s-a format tarziu: "Acest lucru se datoreaza asaltului USL la adresa statului de drept in toata perioada verii".

"In loc ca noi, in timpul verii, sa facem aceasta alianta, noi a trebuit ca pana la sfarsitul lui iulie sa aparam impreuna cu presedintele statul de drept. Au fost sute de aparitii la televizor, manifestatii in toata tara - toate acestea au consumat un timp important si pretios pentru cei care gandeau deja constructia asta din primavara", a subliniat copresedintele ARD.

PDL, despre o guvernare cu PNL: Nu incercam sa stimulam dorinta liberalilor

Nu in ultimul rand, prim-vicepresedintele PDL Cezar Preda a precizat, pe 26 noiembrie, ca sondajul care arata ca ARD este in urma PDL reprezinta "o analiza pe care domnul presedinte Blaga a avut-o acum vreo doua saptamani".

"Este, cred, un obstacol care va fi depasit in perioada urmatoare, in saptamana urmatoare, acela de cunoastere a siglei Aliantei Romania Dreapta.

Eu cred ca pana la alegeri, pana pe 9 decembrie, se vor suprapune punctajele, pentru ca exista un grad de peste 70 la suta de cunoastere a siglei ARD. Iar pana in 9 decembrie el va creste la peste 90 la suta si atunci punctajul va fi egal. Important este insa faptul ca PDL creste", a spus Cezar Preda, care nu crede ca sunt motive de ingrijorare din pricina acestor cifre, deoarece "domnul presedinte Blaga a vorbit despre o fotografie de la jumatatea lunii noiembrie".

In plus, alte voci din PDL, precum presedintele PDL Bistrita-Nasaud Ioan Oltean s-au declarat convinse ca ARD nu va obtine sub 27 la suta la alegerile parlamentare.

Ziare.com va invita la dezbatere si va intreaba in ce masura Alianta Romania Dreapta va afecta scorul pe care PDL il va obtine la alegerile parlamentare de duminica si daca era mai bine ca democrat-liberalii sa participe la aceste alegeri fara a face parte, alaturi de alte partide, din ARD.

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#ARD sondaje PDL, #ARD alegeri parlamentare PDL, #alegeri parlamentare ARD 2012 , #PDL