Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”

Joi, 20 Iunie 2024, ora 13:35
8214 citiri
Negocieri USR-REPER. Condiția impusă de Elena Lasconi pentru o alianță: ”Nu mai avem cum să batem palma cu Cioloș”
Elena Lasconi FOTO Facebook

REPER a anunțat într-un comunicat de presă pregătirea negocierilor cu USR, precizând că și-a reconfirmat liderii de partid. Favorita la șefia USR a declarat că a pus o condiție necesară colaborării între cele două partide la următoarele alegeri.

„Consiliul Național REPER a analizat ieri rezultatele alegerilor, a luat act de mesajul transmis de alegători în cadrul scrutinului din 9 iunie și a subliniat nevoia de coagulare a forțele pro-europene și democratice de opoziție în jurul unui platforme comune, cu același program politic și liste comune de candidați pentru alegerile din toamnă. În acest sens, Partidul REPER va desemna în perioada imediat următoare o echipă de negociere condusă de copreședinții REPER care să înceapă imediat discuțiile atât cu noua conducere USR, cât și cu candidații independenți și celelalte partide proeuropene, pentru constituirea unei alianțe electorale și identificarea celei mai bune formule de reprezentare în alegerile din toamnă”, a transmis REPER într-un comunicat de presă.

Copreședinții REPER, revalidați

Formațiunea fondată la inițiativa fostului premier Dacian Cioloș a mai informat că, în urma alegerilor din 9 iunie, „conducerea REPER și-a pus de săptămâna trecută mandatul pe masă și a convocat Consiliul Național al partidului pentru a stabili direcțiile politice pentru perioada următoare. În acest sens, Consiliul Național a acordat ieri seară un vot de încredere și a revalidat mandatele copreședinților Ramona Strugariu și Dragoș Pîslaru, precum și ale membrilor Biroului Național, stabilind o serie de direcții strategice pentru consolidarea partidului și pregătirea pentru alegerile din toamnă. Printre acestea se numără desemnarea unei echipe de negociere pentru formarea unei platforme comune a forțelor de opoziție și susținerea reprezentanților societății civile și mediului antreprenorial pe listele de candidați pentru Senat”.

Copreședintele REPER, Dragoș Pîslaru, partidul a decis și „întărirea partneriatului și colaborării cu societatea civilă și mediul antreprenorial prin oferirea și punerea la dispoziție a locurilor de candidatură pentru Senatul României către aceste comunități. De asemenea, REPER a decis crearea Senatului REPER ca structură consultativă permanentă de legătură cu societatea civilă/mediul antreprenorial. Credem că atât coagularea forțelor politice proeuropene și reformiste, cât și parteneriatul larg cu societatea sunt nu doar așteptate de electorat, cât și condiții critice pentru apărarea democrației de populism și extremism”.

„Am trecut de primele alegeri prin forțe proprii. Nu am reuşit să facem pragul la alegerile europene, dar Partidul REPER a reușit în doar câteva luni, cu resurse limitate, să își crească substanțial notorietatea și să câștige, la alegerile europarlamentare, încrederea a peste 334.000 de români. Ca urmare a alegerilor locale, Partidul REPER a obținut 2 mandate de primari și 59 de mandate de consilieri locali/CGMB”, a transmis Ramona Ștrugariu.

Lasconi, condiție privind colaborarea cu REPER

„Există mulți oameni buni și în REPER, dar noi nu mai avem cum să batem palma cu domnul Cioloș, adică domnul Cioloș, dacă face un pas în spate, e foarte posibil ca noi să putem colabora cu foști colegi care sunt acum în REPER”, a spus Elena Lasconi la RFI.

Întrebată ce înseamnă un pas în spate, Elena Lasconi a precizat că poartă deja discuții cu formațiunea politică și că „o să găsească ei varianta”.

Lasconi a mai informat că poartă discuții și cu alți foști membri care au candidat independent la alegerile europarlamentare, susținând că Vlad Gheorghe „este un om foarte bun”, care se va întoarce în partid

Elena Lasconi ar putea avea sprijinul REPER la alegerile prezidențiale. Care este condiția pusă pentru asta
Elena Lasconi ar putea avea sprijinul REPER la alegerile prezidențiale. Care este condiția pusă pentru asta
Elena Lasconi va beneficia, în anumite condiții, și de sprijinul REPER la alegerile prezidențiale din noiembrie. Deputatul Cătălin Teniță, ales pe listele USR-PLUS și membru REPER, a...
Dacian Cioloș a anunțat că se retrage din politica de partid: „Am nevoie să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind despre ele”
Dacian Cioloș a anunțat că se retrage din politica de partid: „Am nevoie să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind despre ele”
Dacian Cioloș și-a anunțat marți, 17 iulie, retragerea temporară din politica de partid, afirmând că are nevoie de o perioadă în care „să mă reîncarc făcând lucruri, nu doar vorbind...
#alianta, #USR, #reper, #elena lasconi, #Dacian Ciolos, #negocieri , #negocieri
  1. Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
  2. Iohannis retrimite în Parlament Legea care îi obliga pe prosumatori să achiziționeze baterii de stocare
  3. Mureșan: „Ursula von der Leyen are întreaga susținere a PPE”. De ce voturi dispune pentru un nou mandat la șefia Comisiei VIDEO
  4. Dîncu: ”Ciolacu este foarte blând cu miniștrii”. Liderul PSD preconizează remanieri în această toamnă
  5. Iohannis ar putea intra în cursa pentru șefia Comisiei Europene, dacă Ursula von der Leyen nu obține voturile necesare SURSE
  6. Șoșoacă, primul discurs în Parlamentul European: ”Am băgat frica în ei”. Metsola i-a cerut de mai multe ori să încheie VIDEO
  7. Toți producătorii de energie din țară, băgați de urgență în ședință de ministrul Sebastian Burduja
  8. Conflict în PSD. Un fost secretar de stat îl acuză pe Claudiu Manda pentru demiterea sa din Guvern și pierderea funcției de viceprimar la Craiova: „M-a făcut magistral”
  9. Cine îi înlocuiește pe Gabriela Firea, Vasile Dîncu, Diana Șoșoacă și Claudiu Tîrziu în Senatul României
  10. Mircea Geoană la 5 ani de la desemnarea ca adjunct NATO: „Mă pregătesc cu ambiţie pentru următorul capitol al carierei mele”