Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 20:29
2000 citiri
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
ulei cocos FOTO: freepik.com

Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în șampoane sau concentrat, sub formă de picături, pentru îmbunătățirea imunității. Și acestea sunt doar câteva dintre beneficiile acestui produs. Iată cum te poate ajuta uleiul de nucă de cocos să ai o viață sănătoasă:

1. Antifungic și antibacterian

Cercetările au demonstrat că acest tip de ulei poate distruge peste 50 de ciuperci de candida și este eficient și în cazul iritațiilor de scutec ale bebelușilor sau în cazul infecțiilor tractului urinar. În plus, acesta ucide virusurile care provoacă gripă, pojar, hepatită sau herpes.

2. Protejează inima

Vitaminele conținute de uleiul de cocos sunt importante pentru sănătatea cardiovasculară. În plus, acesta conține aproximativ 50% acid lauric, care ajută la prevenirea diferitelor probleme cardiace, reglând inclusiv tensiunea arterială. Specialiștii susțin că uleiul de cocos reduce nivelul colesterolului total, al colesterolului rău, al trigliceridelor și lipoproteinelor. Atenție! Uleiul de nucă de cocos nu trebuie utilizat fără sfatul și îndrumarea unui specialist.

3. Accelerează arderea grăsimilor

Cercetătorii au constatat că uleiul de nucă de cocos poate avea un rol important în pierderea în greutate. În urma unor studii s-a constatat faptul că la femeile care au consumat zilnic două linguri de ulei de cocos grăsimea abdominală a scăzut după 12 săptămâni.

4. Reglator al activității tiroidei

Uleiul de nucă de cocos este ușor de digerat, întrucât ajunge direct în ficat, fără a fi nevoie de implicarea hormonilor sau enzimelor în procesul digestiei. În plus, el ajută la o funcționare sănătoasă a tiroidei grație combinației unice de proprietăți nutritive.

5. Imunizant

Uleiul de nucă de cocos întărește sistemul imunitar, întrucât conține acid lauric, pe care organismul uman îl transformă în monolaurin, care luptă împotriva virusurilor și a bacteriilor care cauzează boli.

6. Antistres

Mai mult, acesta este și un eliberator de stres. Poate fi folosit în masaj drept calmant și relaxant.

7. Întărește oasele

Uleiul de nucă de cocos ajută și la menținerea sănătății dinților și a oaselor, ajutând organismul la o mai bună absorbție a calciului, a vitaminei D și a magneziului din alimente. Specialiștii susțin că uleiul de nucă de cocos este benefic în cazul femeilor care sunt predispuse la osteoporoză.

8. Rol terapeutic

Aplicat pe o vânătaie, uleiul de nucă de cocos grăbește procesul de vindecare prin repararea țesuturilor afectate. De asemenea, atunci când este aplicat pe o infecție, uleiul de cocos formează un strat chimic care protejează partea infectată a corpului de praf.

9. Înfrumusețează părul și pielea

Uleiul de nucă de cocos este unul dintre cele mai bune produse naturale pentru îngrijirea părului. El ajută la creșterea sănătoasă a părului, oferindu-i strălucire. Drept urmare, el este utilizat în producția diverselor balsamuri, creme și șampoane anti-mătreață.

Quarterly Report - Editia 4

Arheologii au găsit dovezi, în zona Banatului, că țestoasele făceau parte din meniul oamenilor care au trăit în epoca neolitică
Arheologii au găsit dovezi, în zona Banatului, că țestoasele făceau parte din meniul oamenilor care au trăit în epoca neolitică
În zona de vest a judeţului Timiş, arheologii au descoperit gropi neolitice cu numeroase carcase de ţestoase fără picioare, vestigii care demonstrează că aceste vietăţi făceau parte din...
Care este importanța vitaminei C pentru organism
Care este importanța vitaminei C pentru organism
Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, este o vitamină solubilă în apă esențială pentru menținerea sănătății. Spre deosebire de alte vitamine, corpul uman nu poate...
#alimentatie, #ulei cocos, #sanatate, #terapii alternative, #terapii naturiste , #remedii naturale